Τα φώτα της παγκόσμιας δημοσιότητας πάνω σε δύο Προσκόπους!

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 10/11/2020
Κατηγορίες: Κοινωνία, Κόσμος


Αυτή την περίοδο, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στις Η.Π.Α. και την ανακάλυψη  του εμβολίου κατά του Covid, δύο Πρόσκοποι είναι οι πρωταγωνιστές. 

Ο πρώτος, ο νέος Πρόεδρος των Η.Π.Α. και ο δεύτερος, ο Chairman και Chief Executive Officer της φαρμακευτικής Pfizer.

Ο νέος «πλανητάρχης» Joe Biden είχε δηλώσει πριν μερικά χρόνια «Οι Πρόσκοποι αποκτούν πολλές σημαντικές δεξιότητες, υιοθετούν κατευθυντήριες αρχές και δημιουργούν νέες και διαρκείς φιλίες». Και πράγματι, οι αξίες και οι δεξιότητες που κέρδισε μέσα από τους Προσκόπους τον οδήγησαν στο ύπατο αξίωμα των Η.Π.Α.



Με τη σειρά του και για άλλο λόγο, ο Dr Albert Bourla, ο Έλληνας Chairman και Chief Executive Officer της Pfizer, ηγήθηκε της εταιρείας του στην προσπάθεια για την ανακάλυψη του εμβολίου κατά του Covid. Όπως αναφέρθηκε στην πρόσφατη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί σε 43.538 εθελοντές σε 6 χώρες, χωρίς θέματα ασφάλειας. Ο Dr Albert Bourla γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1962 και πραγματοποίησε τις σπουδές του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ήταν επίσης Λυκόπουλο στο 6ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Λευκού Πύργου. Τον Απρίλιο του 2019 βραβεύτηκε ως "Διαπρεπής Έλληνας Ηγέτης" της παγκόσμιας φαρμακευτικής διαδικασίας, από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey R. Pyatt. Σε παλιότερη συνέντευξη του είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλο προνόμιο γιατί μπορείς να κάνεις διαφορά. Αλλά είναι και τεράστια ευθύνη και οφείλω να ομολογήσω ότι την ένιωσα και τη νιώθω πολύ βαριά πάνω στους ώμους μου. Το να είσαι διευθύνων σύμβουλος μιας πολύ μεγάλης εταιρείας –οποιοδήποτε και αν είναι το αντικείμενό της– απλώς και μόνον επειδή είσαι ένας παγκόσμιος εργοδότης, δημιουργεί τρομερές ευθύνες έτσι κι αλλιώς».




Μέσα από τη συμμετοχή τους στους Προσκόπους, απέκτησαν δεξιότητες για μία ολόκληρη ζωή!

Πολλά συγχαρητήρια και στους δύο!