Δυναμική συμμετοχή Προσκόπων στον αγώνα "Ωκεανίδα"

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 06/11/2020
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή


Το Σαββατοκύριακο 31 Οκτωβρίου - 1 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε για πρώτη χρονιά ο αγώνας Παραδοσιακών Σκαφών «ΩΚΕΑΝΙΔΑ» στον Φαληρικό όρμο. 

Στον αγώνα συμμετείχαν ελληνικά παραδοσιακά καΐκια, κλασσικά και σύγχρονα σκάφη αλλά και λατίνια. Η τελευταία κατηγορία κατακλίστηκε από Ναυτοπροσκοπικά σκάφη, τα οποία αποτέλεσαν την πλειοψηφία των συμμετεχόντων. Δεκάκωπες πλαστικές και ξύλινες φαλαινίδες αλλά και εξάκωπες μεταλλικές λέμβοι τύπου Lelievlet ομόρφυναν για άλλη μια φορά τον Φαληρικό όρμο.



Ο Βελισσάριος, η Sirene III, ο Άγιος Νικόλαος, ο Σαρωνικός, ο Ναυτίλος ΙΙΙ, η Κυμοθόη, η Νηρηίς, η Αμφιτρίτη, η Αθηνά, η Πάραλος, η Σπηλιάδα, ο Απηλιώτης και η ΝαυσιθόηΙΙ εκπροσώπησαν το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και τις δύο ημέρες του αγώνα, φέρνοντας εκπληκτικά αποτελέσματα. 

Και τις δύο ημέρες οι ιστιοδρομίες αποτελούνταν από αγώνες όρτσα πρίμα, απόστασης περίπου 2 ναυτικών μιλίων. Οι αγώνες απαιτούσαν την απαραίτητή ναυτική δεξιοτεχνία, μιας και την δεύτερη ημέρα, ο δυνατός άνεμος ήθελε έμπειρα πληρώματα με αρκετές γνώσεις ιστιοπλοΐας.  



Έμπρακτα αυτό αποδείχτηκε καθώς και οι τρείς πρώτες θέσεις (Overall) της κατηγορίας «Λατίνια» κατακτήθηκαν αντίστοιχα από τον Απηλιώτη του 2ου Συστήματος Ν/Π Χολαργού, την ΝαυσιθόηΙΙ επίσης του 2ου Συστήματος Ν/Π Χολαργού και την Νηρηίς του 2ου Συστήματος Ν/Π Νέου Φαλήρου. Όλα τα σκάφη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις.



Ενήλικα στελέχη, Ανιχνευτές αλλά  και Πρόσκοποι έδειξαν την αγάπη τους για την θάλασσα και την ιστιοπλοΐα σε έναν πολύ καλά μελετημένο και οργανωμένο αγώνα από τον Ναυταθλητικό όμιλο 78.