Συμμετοχή στη δράση "17 Ημέρες 17 Στόχοι 2020"

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 05/10/2020
Κατηγορίες: Κοινωνία, Scouts4SDGs


Στοχεύοντας σε ένα καλύτερο αύριο και ένα κόσμο με λιγότερες ανισότητες σε έναν υγιή πλανήτη, η διάδοση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στο σύνολο της κοινωνίας αποτελεί το εναρκτήριο έναυσμα προς την επίτευξη τους. Κανείς δεν μένει πίσω, όλοι μαζί μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα πιο ανθρώπινο μέλλον!

Οι Πρόσκοποι, υπερήφανοι Πρεσβευτές των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, συμμετείχαν δυναμικά και φέτος - στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Βιώσιμης Εβδομάδας - στην Πανελλήνια εκστρατεία «17 Ημέρες, 17 Στόχοι» και διοργανώθηκε από την Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη.

Κάθε ημέρα από τις 18 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου, οι Πρόσκοποι ενημέρωναν και ευαισθητοποιούσαν την Κοινωνία με προτάσεις δράσης.

Χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευαισθητοποίησαν το κοινό προωθώντας δημιουργικές πράξεις για την επίτευξη του κάθε Στόχου μέσω καθημερινών ενεργειών σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωναν για σημαντικά ζητήματα της ανθρωπότητας και του πλανήτη, για τον κάθε Στόχο ξεχωριστά.