Προετοιμασίες 72ης Συνάντησης Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 22/07/2020
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή


Στο πλαίσια της προετοιμασίας της 72ης Συνάντησης Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους, η οποία θα έχει επετειακό χρώμα με αφορμή τη συμπλήρωση 110 χρόνων δράσης και προσφοράς του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις εργασίας με τις αρχές του Δήμου Ιωαννιτών και τους φορείς που θα υποστηρίξουν τη δράση από τον Αναπληρωτή Γενικό Έφορο, Παντελή Προμπονά, τον Μόνιμο Βοηθό Γενικό Έφορο, Αθανάσιο Ευσταθίου και την Περιφερειακή Έφορο Βορειοδυτικής Ελλάδας Βάσω Κολιού.

Συγκεκριμένα η αντιπροσωπεία του ΣΕΠ επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, Καθηγητή κ. Μωυσή Ελισάφ, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής στη διοργάνωση αλλά και στο πολύπλευρο έργο της Προσκοπικής Κίνησης εν γένει. Στήριξε υλικά και ηθικά το πρόγραμμα της συνάντησης ενώ με ενθουσιασμό παρέλαβε σειρά αναμνηστικών των 110 χρόνων φορώντας μάλιστα και το επετειακό μαντήλι στην αναμνηστική φωτογραφία. 

Επιπλέον πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του νησιού της Λίμνης κ. Αριστοτέλη Λιούμπο, με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη προετοιμασία της επίσκεψης των πτυχιούχων στο μοναδικό αυτό νησί και την καλύτερη γνωριμία τους με τα μνημεία και τα αξιοθέατα της περιοχής. Η κοινότητα παρείχε με πνεύμα φιλοξενίας όλες τις διευκολύνσεις που μπορούσε. 



Τέλος, στην έδρα της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Βορειοδυτικής Ελλάδας συνεδρίασε η Οργανωτική Επιτροπή της Συνάντησης Πτυχιούχων όπου και οριστικοποιήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες του προγράμματος της. Η 72η Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους θα σημάνει την δυναμική έναρξη μιας προσκοπικής χρονιάς όπου όλοι έχουμε ανάγκη με ασφάλεια και σύνεση να επιστρέψουμε στη Προσκοπική Δράση.