Αργυρό Βραβείο για το «Scouts4SDGs» στο θεσμό των Education Leaders Awards 2020

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 29/06/2020
Κατηγορίες: Κοινωνία, Scouts4SDGs


Πολύ σημαντική διάκριση κατέκτησαν οι Έλληνες Πρόσκοποι στα Education Leaders Awards 2020. Στα βραβεία θεσμός της Boussias Communications - τα οποία πραγματοποιούνται για 5η χρονιά - το πρόγραμμα «Οι Πρόσκοποι για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης» διακρίθηκε με το Αργυρό Βραβείο στην Κατηγορία Καλλιέργεια Περιβαλλοντικής Συνείδησης της Ενότητας Εξωστρέφεια & Συνεργασία.

Οι ποικίλες δράσεις εξωστρέφειας της πρωτοβουλίας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας αναφορικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, μετά τη δωρεάν προβολή του τηλεοπτικού σποτ σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια (ακόμα και σε prime time) και την αναγνώριση από το Ελληνικό Γραφείο του Ο.Η.Ε. στην Ελλάδα, διακρίθηκαν και στο ετήσιο Πανόραμα των Πρωτοβουλιών και των Δράσεων στην Εκπαίδευση.

Αναλυτικότερα οι Πρόσκοποι, στο πλαίσιο προώθησης και ενημέρωσης της Κοινωνίας για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, έχουν δημιουργήσει…:
 
Αξιολόγηση και Βραβεία:
Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων σε κάθε κατηγορία πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις. Αρχικά τα μέλη της κριτικής επιτροπής αξιολόγησαν online τις υποψηφιότητες και έδωσαν τη βαθμολογία τους σε κάθε μία από αυτές, σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης. Ο τελικός βαθμός της κάθε υποψηφιότητας προέκυψε από το μέσο όρο βαθμολογίας που συγκέντρωσε. Στη συνέχεια, η πρόεδρος κυρία  Άννα Διαμαντοπούλου και τα μέλη της κριτικής επιτροπής επικύρωσαν τα βραβεία, σύμφωνα με την κατάταξη των υποψηφιοτήτων στην εκάστοτε κατηγορία συγκριτικά με το βαθμό που συγκέντρωσε η κάθε υποψηφιότητα.