Το λογότυπο ταξιδεύει

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 28/07/2020
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Προσκοπική Ιστορία


Το επετειακό λογότυπο των 110 χρόνων Πρόσκοποι, ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες ένα μεγάλο ταξίδι σε όλη την Ελλάδα και τον Κόσμο. Στόχος, να επικοινωνηθεί το μήνυμα του Ελληνικού Προσκοπισμού σε κάθε γωνιά της χώρας, σε κάθε γωνιά του κόσμου.  

Όλυμπος, Μύτικας - Αύγουστος 2019 

Το ταξίδι ξεκίνησε σχεδόν έναν χρόνο πριν, συμβολικά από την υψηλότερη ελληνική Κορυφή, τον Μύτικα στα 2.918μ. με τον Γενικό Έφορο να κηρύσσει την έναρξη των εορτασμών των 110 χρόνων.


Ιμαλάια, Island Peak - Οκτώβριος 2019

Οι Πρόσκοποι Κορνήλιος Σαραντίογλου και ο Θάνος Μαργαρίτης ξεκίνησαν ένα ταξίδι εμπειρίας από την Ελλάδα έως το Island Peak, μία από τις υψηλότερες κορυφές του κόσμου, στα 6.189μ. Περισσότερα για αυτό το μοναδικό ταξίδι μπορείτε να βρείτε εδώ.


Σκόπελος, Ναυάγιο - Ιούνιος 2020

Και από την κορυφή του κόσμου, στα -45μ, στο ναυάγιο του φορτηγού πλοίου «Χριστόφορος», στη Σκόπελο, ένα μοναδικό ναυάγιο για τα ελληνικό δεδομένα και προορισμός των ναυγιοκαταδυτών. Ο Θανάσης Φαδακης από το Προσκοπικό Σύστημα της Σκοπέλου, έφτασε το λογότυπό μας, σε ένα μαγευτικό υποβρύχιο μέρος.


Ερείκουσα - Ιούλιος 2020

Το επετειακό μας λογότυπο ταξίδευσε στο Βορειότερο νησί της χώρας μας την Ερείκουσα, ένα από τα πιο παρθένα νησιά του Ιονίου περίπου 8 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας περιτριγυρισμένη από πεντακάθαρα γαλάζια νερά, ατελείωτες χρυσαφένιες και απότομες βραχώδης παραλίες. Το νησί θεωρείται ότι οφείλει το όνομά του στον θάμνο Ερείκη (ή Ρείκι), που φύεται παντού σε ολόκληρο το νησί και ανθίζει τον Οκτώβριο.

Στις φωτογραφίες ο Γιώργος Όρφανος (ΑΚΑ 11ου Συστήματος Καναλίων), ο Άδωνης Κυριαζής (Αναπληρωτής Εφορος κλάδου Ανιχνευτών ΓΕ) και ο Ηλίας Κωτσάτης (Αναπληρωτής Εφορος ειδικότητας Αεροπροσκόπων ΓΕ)
  
Περισσότερα για την 110ετή ιστορία των Ελλήνων Προσκόπων στο www.proskopoi110.gr
 
Στείλτε στο [email protected] τη δική σας ιστορία και φωτογραφία από το ταξίδι του Λογοτύπου μας!!