Διαμορφώνουμε το μέλλον μας… σ’ ένα λεπτό! Η συμμετοχή σας μετράει...

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 29/05/2020
Κατηγορίες: Κοινωνία, Κόσμος


Οι Πρόσκοποι πρωτοστατούν σε παγκόσμια έρευνα των Ηνωμένων Εθνών. 

Ο κόσμος μας τιμά φέτος την 75η επέτειο των Ηνωμένων Εθνών σε σε μία εποχή μεγάλων προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένης της χειρότερης παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης στην ιστορία μας.  

Οι Πρόσκοποι, πρεσβευτές των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., γιορτάζουν με τη σειρά τους 110  χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης κοινωνικής παρουσίας στη χώρα μας.  Η αντιμετώπιση θεμάτων όπως η κλιματική αλλαγή, η φτώχεια,  οι ανισότητες,  οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις, η μετανάστευση, ο εκτοπισμός και οι ταχείες αλλαγές στο δημογραφικό και στην τεχνολογία,θα απαιτήσουν την αποτελεσματική συνεργασία των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιούνται οι Πρόσκοποι εδώ και 110 χρόνια. 

Για την 75η επέτειο και του παγκόσμιου διαλόγου για το κοινό μας μέλλον, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών του οποίου η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος, πραγματοποιεί μία παγκόσμια έρευνα για τον ρόλο της διεθνούς συνεργασίας και πως αυτή μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός πιο δίκαιου, ειρηνικού και βιώσιμου κόσμου. 

Συνεχίζοντας τη συνεργασία του με το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του Ο.Η.Ε, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων αγκαλιάζει και αυτή τη πρωτοβουλία αποτελώντας τον πρώτο στρατηγικό εταίρο του Ο.Η.Ε  στην Ελλάδα με στόχο τη  δυναμική συμμετοχή στην έρευνα των προσκόπων αλλά και όλων των νέων της Ελλάδος. 

Καλούμε λοιπόν τα μέλη της μεγαλύτερης κίνησης για νέους αλλά και όλους τους νέες και νέους άνω των 17 ετών όπως και κάθε ενεργό πολίτη, να λάβουν μέρος στην έρευνα προκειμένου να συμβάλουν  με τις απόψεις τους στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. 

ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΤΟ 2045 ; 
Η κρίση του Κορωνοϊού θα μας φέρει τον πιο κοντά ή θα οδηγήσει σε μεγαλύτερους διχασμούς και καχυποψία;
Η άποψή σας μπορεί να κάνει τη διαφορά.


Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικός Γραμματέας Ο.Η.Ε. : Oι νέοι άνθρωποι πρέπει να μπορούν συμμετάσχουν  στις αποφάσεις που επηρεάζουν τις ζωές τους. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα κατάλληλο περιβάλλον  για τους νέους, όπου δεν  θα θεωρούνται ως άτομα που χρειάζονται  προστασία αλλά ως πλήρη μέλη της κοινωνίας μας και ως ισχυροί παράγοντες αλλαγής.

Δημήτρης Φατούρος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας ΟΗE για Ελλάδα: Σε αυτή τη δύσκολη εποχή τα Ηνωμένα Έθνη θέλουν να ακούσουν τη γνώμη σας, θέλουν να ακουστεί η φωνή των νέων ανθρώπων. Η δική σας φωνή που θα ακουστεί σε όλον τον κόσμο. Οι απόψεις και οι ιδέες σας θα παρουσιαστούν από τον Γενικό Γραμματέα ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στους ηγέτες του κόσμου κατά τη 75η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών το Σεπτέμβριο του 2020
 
Link Έρευνας: https://bit.ly/un75_ereuna