Η Ημέρα της Γης γίνεται ψηφιακή με 24 ώρες δράσης

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 22/04/2020
Κατηγορίες: Περιβάλλον


Η Ημέρα της Γης γίνεται ψηφιακή με 24 ώρες δράσης 

Ημέρα της Γης, 22 Απριλίου 2020, και έχουμε δύο κρίσεις: Η μία είναι η πανδημία COVID-19. Η άλλη αναπτύσσεται σιγά-σιγά και είναι η καταστροφή του κλίματός μας.

Μπορούμε, θέλουμε και πρέπει να λύσουμε και τις δύο προκλήσεις. Ο κόσμος δεν ήταν προετοιμασμένος για την ιστορία του κορονοϊού. Αλλά έχουμε ακόμη χρόνο να προετοιμαστούμε - σε κάθε μέρος του κόσμου - για την κλιματική κρίση.

Η πανδημία κορονοϊού  δεν μας σταματά. Αντ 'αυτού, μας θυμίζει τι διακυβεύεται στον αγώνα μας για τον πλανήτη. Εάν δεν απαιτήσουμε αλλαγή για να μετασχηματίσουμε τον πλανήτη μας και να αντιμετωπίσουμε την κλιματική μας κρίση, η τρέχουσα κατάστασή μας θα γίνει η νέα φυσιολογική - ένας κόσμος όπου πανδημίες και ακραία καιρικά φαινόμενα εκτείνονται σε όλο τον κόσμο, αφήνοντας τις ήδη περιθωριοποιημένες και ευάλωτες κοινότητες ακόμη περισσότερο σε κίνδυνο.



Την Ημέρα της Γης 2020, πρέπει να φωνάξουμε: Αρκετά!

Λέμε ότι η προστασία του πλανήτη μας και η ευημερία των ανθρώπων που ζουν σε αυτόν είναι οι κορυφαίες προτεραιότητες.

Την Ημέρα της Γης 2020, λέμε ότι δεσμευόμαστε να ασκήσουμε τη δύναμή μας και να απαιτήσουμε περισσότερη δράση από τους ηγέτες μας. Χρησιμοποιούμε όλα τα «εργαλεία» και τις δυνατότητες που έχουμε, μεγάλα και μικρά, για να αλλάξουμε τη ζωή μας και να αλλάξουμε τον κόσμο μας, όχι για μια μέρα, αλλά για πάντα.

Ενώ ο κορονοϊός μας αναγκάζει να διατηρήσουμε αποστάσεις, δεν πρέπει να μας κάνει να μείνουμε σιωπηλοί. Το μόνο πράγμα που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο είναι μια τολμηρή και ενιαία απαίτηση για ένα καλύτερο μέλλον στον πλανήτη μας.

Μπορεί να είμαστε απομακρυσμένοι, αλλά μέσω της δύναμης των ψηφιακών μέσων, είμαστε επίσης πιο συνδεδεμένοι από ποτέ. Παρόλο που μπορεί να αισθάνεστε απομονωμένοι, δεν είστε,γιατί είμαστε όλοι μαζί μαζί, εδώ στη Γη.

Η υγεία του ανθρώπου και η υγεία του πλανήτη μας συνδέονται αδιάρρηκτα.  Για να προστατέψουμε το ένα, πρέπει να προστατεύσουμε και το άλλο.

Αμέτρητοι  άνθρωποι αγωνίστηκαν πίσω από αυτήν την ιδέα για να δημιουργήσουν την πρώτη Ημέρα της Γης το 1970 και, 50 χρόνια αργότερα,πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που ξεκίνησαν!

Κατά τη διάρκεια των 24 ωρών της Ημέρας της Γης, την 50ή επέτειος της Ημέρας της Γης θα πρέπει να γεμίσουν όλα τα ψηφιακά μέσα με παγκόσμιες ενημερώσεις και συζητήσεις,παροτρύνσεις για δράση, παραστάσεις, διδασκαλίες, τέχνη, βίντεο και πολλά άλλα.



Ενώ η Ημέρα της Γης μπορεί να είναι ψηφιακή, ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος: να κινητοποιήσουμε τον κόσμο για να αναλάβει δράση με έντονη σημασία για να μπορέσουμε να κάνουμε την διαφορά.

Όπου κι αν βρίσκεστε, μπορείτε να κάνετε τη διαφορά. Και δεν είστε μόνοι, γιατί: Μαζί μπορούμε να σώσουμε τη Γη!

Οι Έλληνες Πρόσκοποι συμμετέχουν και φέτος ενεργητικά στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης, συντονίζονται στο www.earthday.org, ενημερώνονται και εμπνέονται!

Μοιράζονται τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους και μεταδίδουν, με κάθε ψηφιακό μέσο που έχουν στην διάθεσή τους, τον ενθουσιασμό τους σε φίλους, στην οικογένεια, σε συναδέλφους και σε γείτονες, ενεργώντας τοπικά για να αντιμετωπίσουν μαζί με τα εκατομμύρια αδελφούς Προσκόπους, την Παγκόσμια κρίση και να αλλάξουν τον κόσμο μας, όχι για μια ημέρα, αλλά για πάντα!


Διαγωνισμός φωτογραφίας για την Ημέρα της Γης 2020.

Παρουσιάστε σε μια φωτογραφία, τραβηγμένη με οποιαδήποτε συσκευή, το νόημα της Ημέρας της Γης, για τους Προσκόπους!

Στην φωτογραφία πρέπει να απεικονίζεται ο πλανήτης μας και οτιδήποτε παραπέμπει σε Προσκοπισμό (μαντήλι, σήμα, κλπ).

Η φωτογραφία σας πρέπει να φτάσει μέχρι και την Κυριακή 26 Απριλίου 2020 στο earth@sep.org.gr  με όνομα, πλήρη διεύθυνση και τηλέφωνο.

Η καλύτερη φωτογραφία θα λάβει βραβείο μια υδρόγειο (διαμέτρου 30 εκ., φωτιζόμενη), από το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ της  Θεσσαλονίκης.