Webinars από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων - α' κύκλος

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 21/04/2020
Κατηγορίες: Κοινωνία


Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μένουμε ασφαλείς», το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων διοργανώνει webinars, δωρεάν και ελεύθερα για όλους, που έχουν ως σκοπό την ψυχολογική υποστήριξη, την παροχή χρήσιμων εφοδίων και εργαλείων για την περίοδο αυτή, την συμβολή στην πραγματική εκτίμηση της κατάστασης αλλά και των θετικών της, ώστε τελικά να καταφέρουμε να μετουσιώσουμε την όποια δυσκολία σε ευκαιρία, το όποιο πρόβλημα σε πρόκληση! 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα τα προηγούμενα webinars ΕΔΩ!

Δηλώσεις συμμετοχής ΕΔΩ!

Το 4ο webinar θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 στις 17.00, με θέμα «Η επόμενη μέρα» και εισηγητή τον κ. Στέφανο Ξενάκη, συγγραφέα των βιβλίων «Το Δώρο» και «Κάπταιν».



 

Περιγραφή: 

Τελειώνει σιγά σιγά όλο αυτό κι επιστρέφουμε στην «κανονικότητα», ή μάλλον στη νέα κανονικότητα. Για την ακρίβεια, καθένας επιστρέφει στη δική του κανονικότητα.

Αλήθεια πως την ορίζεις την κανονικότητα;

Αυτές τις εβδομάδες, με όλες τις δυσκολίες που έφερε και θα συνεχίσει να φέρνει η νέα κατάσταση, είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε μια άλλη ζωή. Μια αθέατη ζωή. Που μέχρι τότε ζούσε στη σκιά, μη σου πω υπό την έκλειψη της συνηθισμένης ζωής. 

Αυτό που ζήσαμε αυτές τις εβδομάδες είναι πολύ πιο κοντά στην Αληθινή Κανονικότητα:
Περάσαμε χρόνο με τα παιδιά μας, φάγαμε μεσημέρια Δευτέρας σαν οικογένεια,παίξαμε επιτραπέζια, κάναμε αγκαλίτσες, αλλά και πλακωθήκαμε. Με τον άνθρωπό μας, με τα παιδιά μας, με τον εαυτό μας. Αυτό όμως μας έφερε πιο κοντά. Το να πλακώνεσαι είναι πολύ καλύτερο από να είσαι παντελώς ξένος μαζί του. Έξω στους δρόμους κυκλοφορούσαν λιγότερα αυτοκίνητα, περισσότεροι άνθρωποι, οικογένειες, ζευγάρια, παιδιά με ή χωρίς πατίνια, με ή χωρίς ποδήλατα. Η φύση ανάσανε,καθάρισε. Τα αδέσποτα κυκλοφορούσαν ακίνδυνα στους δρόμους. Ήρθαμε πιο κοντά στους συνανθρώπους μας. Είπαμε καλημέρα στους περαστικούς. Πολλοί πήραμε τηλέφωνο φίλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό να δούμε τι κάνουν. Κάποιοι ήρθαμε πιο κοντά σε εχθρούς κι αντιπάλους. Κάποιοι γνώρισαν τους γείτονές τους,μοιράστηκαν μαζί τους μια καλημέρα, τη μαγειρίτσα, το άγιο φως. Κάποιοι τους βοήθησαν στα ψώνια, κάποιοι χαμογελάσαμε στα παιδιά των delivery και τωνsupermarket. Κάτσαμε, διαβάσαμε, στοχαστήκαμε. Εκτιμήσαμε αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα, την μπύρα με τα φιλαράκια, το πικ-νικ στην εξοχή, το σινεμά και το θέατρο.

Πολύ σύντομα θα επανέλθουμε στη νέα συνηθισμένη«κανονικότητα» με τους όποιους νέους περιορισμούς.

Να μην ξεχάσουμε όμως την Αληθινή Κανονικότητα της Ανθρωπιάς, των Αξιών του Χαμόγελου, της Καλοσύνης, της Οικογένειας, της Αλληλεγγύης, της Φύσης, του Αναστοχασμού, της Κατανόησης, της Ευγένειας, της Ευγνωμοσύνης.

Την Κανονικότητα της Αγάπης.

Αγάπη κι Ανθρωπιά.
Αυτό είναι Κανονικότητα.

 

Κόστος: 

Το webinar δεν έχει κόστος συμμετοχής. 

Τρόπος συμμετοχής: 

Δηλώστε συμμετοχή έως και την Πέμπτη 14 Μαΐου στην ηλεκτρονική φόρμα

Την ημέρα του webinar θα λάβετε με mail με όλες τις οδηγίες για να συνδεθείτε στην «εικονική» μας αίθουσα. 

Εκεί θα έχετε την δυνατότητα να δείτε τον ομιλητή αλλά και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, να θέσετε ερωτήματα, να στείλετε μηνύματα, να πείτε την άποψή σας, ή απλά να καθίσετε αναπαυτικά και να παρακολουθήσετε το webinar!

Απαιτείται:  

1.   laptop, ή κινητό τηλέφωνο, ή tablet, ή σταθερός υπολογιστής με μικρόφωνο και κάμερα 

2.  η εφαρμογή zoom (εγκαταστήστε πριν την διεξαγωγή του webinar από εδώ

Πληροφορίες:  

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να  επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected]

 

Λίγα λόγια για τον ομιλητή:  

Ο Στέφανος Ξενάκης είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (ΜΒΑ) από τοManchester Business School. Μετά από πολυετή σταδιοδρομία στο χώρο των ΜΜΕ και της Διαφήμισης, αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με το δικό του πάθος, την τέχνη της ζωής. Συγγραφέας, αφοσιωμένος στην αυτοβελτίωση και την προσωπική εξέλιξη, τις οποίες υπηρετεί παθιασμένα, με τα κείμενα και τις διαλέξεις του.

Το 3ο  webinar υλοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 στις 18.00, με θέμα «Hire character - Train skills» και εισηγητή τον κ.Κωνσταντίνο Κίντζιο, Business Development Director του ReGeneration.



Περιγραφή: 

Από τη μία, χιλιάδες νέοι σε αναζήτηση εργασίας. Από την άλλη, χιλιάδες θέσεις που αναζητούν νέους παραμένουν ακάλυπτες. Σύμφωνα μετελευταία έρευνα του 2020, 8 στους 10 Έλληνες εργοδότες δεν μπορούν να καλύψουν τις ανοιχτές θέσεις εργασίας τους. 

Τι φταίει τελικά; Που οφείλεται αυτό το χάσμα; Τι μπορεί να γίνει για να γεφυρωθεί ουσιαστικά; Τελικά ποιος κερδίζει τη μάχη μεταξύ soft & hardskills και γιατί; Ποιος ο ρόλος του πτυχίου στη διαδρομή μέχρι την πολυπόθητη πρόσληψη; Εν τέλει, τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά σε έναν νέο πτυχιούχο που προσπαθεί να εισέλθει στην αγορά εργασίας;

Με αφορμή τους παραπάνω προβληματισμούς, θα μιλήσουμε:
• για τις υπαρκτές ευκαιρίες εργασίας των νέων
• για τα soft-skills που χρειάζεται η αγορά εργασίας
• για το διαρκές up/reskilling που επιτάσσεται από τις προκλήσεις του Industry4.0
• για τα μυστικά επιτυχίας στο ξεκίνημα μια υγιούς καριέρας ενός νέου
• και φυσικά, για το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης και απασχόλησης των νέων της χώρας μας, το ReGeneration, που γεφυρώνει στην πράξη το χάσμα μεταξύ του νέου πτυχιούχου και της αγοράς εργασίας, δίνοντας ώθηση στην νεανική απασχολησιμότητα!

 Λίγα λόγια για τον ομιλητή:  

Ο Κωνσταντίνος Κίντζιος κατέχει περισσότερα από 14 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας σε τομείς Business Development, Sales, Marketing and Communications, απασχολούμενος σε διάφορους οργανισμούς όπως Embassy of the United States in Greece,Adel/Saatchi&Saatchi, Hellas Online, United States Olympic Committee και Boussias Communications, που από τη θέση του Commercial Relationship Manager,έφερε επιτυχώς εις πέρας σημαντικά projects και παράλληλη αύξηση της κερδοφορίας, κάθε χρόνο.

Παράλληλα, είναι Board Member στην Επιτροπή Απασχόλησης του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, Board Member στην μη κερδοσκοπική εταιρεία Bloode που στοχεύει στην αύξηση του ποσοστού των εθελοντών αιμοδοτών στην Ελλάδα και τέλος, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Job-Pairs που αποτελεί ένα πρόγραμμα mentoring και επαγγελματικής ενδυνάμωσης για νέους αποφοίτους που αναζητούν εργασία ή/και καθοδήγηση.

Γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1982 και σπούδασε Marketing στο DEREE – The American College ofGreece, απ’ όπου ολοκλήρωσε και το MBA του (highest distinction). Στα πλαίσια της επιμόρφωσής του πιστοποιήθηκε με Diploma in Executive Coaching &Organizational Development από την IMPACT, με το ανώτατο επίπεδο πιστοποίησης από το Association for Coaching. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του υπήρξε Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης του Κολεγίου, καθώς και Φοιτητικός Αντιπρόσωπος σε 3 διαφορετικές Ακαδημαϊκές Επιτροπές.

Ως BusinessDevelopment Director του ReGeneration, από τις αρχές του 2017, συμβάλει ουσιαστικά στην καταπολέμηση του brain-drain στις νεανικές ηλικίες, στην ενίσχυση της νεανικής απασχολησιμότητας, καθώς και στο ουσιαστικό γεφύρωμα του χάσματος μεταξύ του νέου πτυχιούχου και της αγοράς εργασίας.

 

Το 2ο webinar υλοποιήθηκε το Σάββατο 2Μαϊου 2020 στις 19.00, με θέμα «Συναισθηματική Νοημοσύνη & Διαχείριση Κρίσεων»και εισηγητή τον κ. Πέτρο Κεχαγιά, MSc Ψυχολόγο, Personal & HR DevelopmentExpert και μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.  


Περιγραφή: 

Μία κατάσταση κρίσης, είτε αυτή είναι οικονομική, προσωπική,διαπροσωπική ή ακόμη και υγειονομική όπως η παρούσα, συνήθως απαιτεί από εμάςδεξιότητες, που συχνά δε φανταζόμαστε πως τις έχουμε.

Μία τέτοια είναι η δεξιότητα της Συναισθηματικής Νοημοσύνης.

Σε αυτό το webinar θα ενημερωθείς για τη σπουδαιότητα τηςΣυναισθηματικής Νοημοσύνης, για τις εφαρμογές της σε ατομικό και ομαδικόεπίπεδο, και θα μάθεις πρακτικούς τρόπους να αξιοποιείς τα στοιχεία τηςώστε να βγαίνεις εσύ και οι γύρω σου αλώβητοι από μία κρίση.

Για να γίνεις ο Ηγέτης του εαυτού σου και άξιος Ηγέτης τηςομάδας σου, θα χρειαστεί να περάσεις από το δρόμο της ΣυναισθηματικήςΝοημοσύνης. 

Εμείςθα είμαστε εκεί και θα σε περιμένουμε.

Λίγα λόγια για τον ομιλητή: 

Ο Πέτρος Κεχαγιάς είναι Ψυχολόγος και υπ. διδάκτωρ στον τομέα των Νευροεπιστημών της Ιατρικής Α.Π.Θ. όπου μελετάει το πως επηρεάζονται οι ανώτερες νοητικές λειτουργίες από την κατάθλιψη στην τρίτη ηλικία. Έχει μεταπτυχιακό στη γνωστική ψυχολογία και τη νευροψυχολογία και εκπαίδευση στη Ψυχοθεραπεία Εστιασμένη στις Λύσεις και τη Συστημική Ψυχοθεραπεία. Είναι καταρτισμένος στην Οργανωσιακή Ψυχολογία και έχει εκπαιδευτεί σε ένα εύρος δεξιοτήτων που αφορούν την αξιολόγηση, τη συμβουλευτική και τη βελτίωση του Ανθρώπινου Δυναμικού, όπως είναι η αξιοποίηση της Συναισθηματικής Νοημοσύνης στη Διοίκηση ανθρώπων και Οργανισμών.

Εργάζεται ως ιδιώτης ψυχοθεραπευτής ατόμων, ζευγαριών και οικογενειών και ως νευροψυχολόγος στα πλαίσια διάγνωσης νευρολογικών και ψυχιατρικών διαταραχών και αξιολόγησης νοημοσύνης (IQ). Είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας του προγράμματος «Κοινωνικά ρομπότ ως εργαλεία στην ειδική διαπαιδαγώγηση» το οποίο έχει ως στόχο την κατασκευή ειδικών λογισμικών για τα ρομπότ ΝΑΟ ώστε αυτά να συνδράμουν στην εκπαίδευση παιδιών με Αυτισμό και με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες. Ακόμη, τα τελευταία οχτώ χρόνια παρέχει μέσω της αυστριακής εταιρίας HILL International υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού σε ελληνικές και διεθνείς επιχειρήσεις, ως Business Psychology & HR Expert,και είναι υπεύθυνος για την ψυχομετρική αξιολόγηση, την επιλογή προσωπικού, την ανάλυση και ανάπτυξη δεξιοτήτων, τη βελτίωση της επικοινωνίας μέσα στους Οργανισμούς, κ.ά. Βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το top management κορυφαίων επιχειρήσεων για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή αποδοτικότερων μεθόδων διοίκησης ανθρώπων και ομάδων, ειδικά σε περιόδους αναδιάρθρωσης. Τέλος, αρθρογραφεί και παρέχει σεμινάρια αυτοβελτίωσης και ψυχοεκπαίδευσης.

Όντας στο ΣΕΠ από μικρό παιδί, θυμάται τον εαυτό του μία ζωή πρόσκοπο στο δάσος του Κρυονερίου Θεσσαλονίκης. Μετά το χρυσό τρίφυλλο,και την απονομή «Προσκόπου Έθνους» επιτέλεσε στη θέση του Υπαρχηγού και του Αρχηγού της Ομάδας Προσκόπων και μετέπειτα στη θέση του Υπαρχηγού Κοινότητας Ανιχνευτών. Πλέον η επαφή του με την προσκοπική ζωή είναι περιστασιακή, αλλά οίδιος δηλώνει πάντοτε παρόν όταν του ζητείται σε θέματα εκπαίδευσης και κοινωνικής προσφοράς.

 

Το1ο webinar υλοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020 στις 19.00, με θέμα  «Μένω σπίτι & εργάζομαι αποτελεσματικά»και εισηγητή τον κ. Γεώργιο Παστίδη, Διευθυντή Εκπαίδευσης Πωλήσεων της Ericsson και μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. 


 webinar #1 

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020, 19.00 

 ---περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων--- 

Περιγραφή: 

Πολλοί από εμάς, κληθήκαμε να εργαστούμε από το σπίτι. 

Χρειάστηκε να προσαρμοστούμε σε νέες συνθήκες εργασίας και σε νέες μορφές επικοινωνίας, μια διαδικασία που έγινε απότομα, χωρίς την θέλησή μας και πιθανόν να μη μας βρήκε έτοιμους. 

Μία σύντομη συνεδρία των 45 λεπτών, που απευθύνεται σε όλους όσους εργάζονται αυτό το διάστημα από το σπίτι και θα τους δώσει τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο που στόχο θα έχει την αποτελεσματικότερη δυνατή προσαρμογή ώστε να συνεχίσουν να επιτυγχάνουν τους προσωπικούς κι επαγγελματικούς στόχους που έχουν θέσει.  

Εύκολο; Όχι. 

Απλό; Καθόλου. 

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μείνουμε ενωμένοι και να συζητάμε. 

Ο διάλογος μας κάνει πιο δυνατούς.   

 

Λίγα λόγια για τον ομιλητή: 

Ο Γιώργος Παστίδης εργάστηκε 10 χρόνια ως στέλεχος πωλήσεων πολυεθνικών εταιρειών στις τηλεπικοινωνίες όπως η Wind, Alcatel, Motorola και Vodafone αποκτώντας βαθιά κι ευρεία γνώση κι εμπειρία της συμβουλευτικής μεγάλης σύνθετης πώλησης και ηγεσίας πωλήσεων. Αργότερα διηύθυνε για 9 χρόνια το business unit της εκπαίδευσης πωλήσεων των ICAP Group and Huthwaite International στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Εργάζεται στην Ericsson από το 2013, με έδρα το Παρίσι. Αρχικά επικεφαλής της εκπαίδευσης πωλήσεων του Region Mediterranean και μετά του Market Area Europe & Latin America. Πριν 2 χρόνια ανέλαβε τα διευρυμένα καθήκοντα του global ρόλου Head of Sales Enablement Programs για το Ericsson Group. Είναι απόφοιτος του Elon University, USA όπου σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικά (BSc) και είναι κάτοχος της πιστοποίησης μεταπτυχιακού επιπέδου Advanced Coaching and Mentoring L7 του Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD), UK. Είναι fellow member του Association of Professional Sales (APS), UK και τακτικός ομιλητής σε συνέδρια πωλήσεων σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Λατρεύει να βλέπει τους πελάτες κι εκπαιδευόμενους του να αποκτούν νέα γνώση, να αλλάζουν συμπεριφορές και να αναγνωρίζουν ότι έχουν σημαντικό και μετρήσιμο όφελος που οφείλεται στη μαθησιακή τους ανάπτυξη. Αγαπά να μοιράζεται τις σκέψεις και απόψεις του για ηγεσία,πωλήσεις, διαπραγμάτευση κι εξυπηρέτηση πελατών μέσα από το προσωπικό του blog www.georgetalksales.com. 

Ο Γιώργος μεγάλωσε προσκοπικά στο 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Νέας Σμύρνης που νιώθει ακόμη και σήμερα οικογένεια του.Πήγε στα λυκόπουλα το 1971, έδωσε την Προσκοπική του Υπόσχεση το 1976 κι έγινε Ανιχνευτής το 1979. Δεν είχε την τύχη να ζήσει αληθινή Ανιχνευτική ζωή γιατί από τα 15 βοηθούσε στην Αγέλη στην οποία αργότερα έγινε Υπαρχηγός κι Αρχηγός.Διέκοψε το 1985 για να σπουδάσει στις ΗΠΑ κι επέστρεψε στην Κίνηση το 1994 βοηθώντας μέσα από πολλούς διαφορετικούς ρόλους: Αρχηγός Συστήματος,Τοπικός Έφορος Νέας Σμύρνης, Περιφερειακός Έφορος Νότιας Αττικής, Αν. Έφορος Διεθνών Σχέσεων, Έφορος Σχολών και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Παράλληλα από το 1999 ασχολείται ενεργά με την Εκπαίδευση του ΣΕΠ κι έχει ηγηθεί δεκάδων Σχολών του Κλάδου Λυκοπούλων, Αρχηγών Συστημάτων κι Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών. Αν ο Γιώργος καλείτο να ξεχωρίσει τις σημαντικότερες Προσκοπικές του στιγμές,αυτές θα ήταν: η κατασκήνωση της Αγέλης του το 1985 που αποχαιρετούσε την προσκοπική του οικογένεια μέσα σε ένα απίστευτα φορτισμένο κλίμα για να φύγει για σπουδές στην Αμερική, οι μέρες προσφοράς μετά τον σεισμό του 1999 στην Αθήνα (όπου τιμήθηκε με το μετάλλιο Εξαίρετων Πράξεων από το ΣΕΠ) και οι αλησμόνητες συζητήσεις με τους Ανιχνευτές του στη Δοκιμασία Έθνους του 2001 στη Χίο. Ο Γιώργος ακόμη και σήμερα, μολονότι ζει κι εργάζεται στο Παρίσι τα τελευταία χρόνια, προσπαθεί με κάθε ευκαιρία να είναι κοντά στην Προσκοπική