Πάσχα... Στο σπίτι!

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 13/04/2020
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Πάσχα... Στο σπίτι! 

Αυτό που ανέκαθεν χαρακτήριζε την Προσκοπική κίνηση, ήταν η συνεχής επαφή των μελών της, ανεξαρτήτου ηλικίας με τη φύση.

Δυστυχώς τις τελευταίες εβδομάδες, όλος ο πλανήτης δοκιμάζεται και το μόνο που έχουμε να κάνουμε και σε ατομικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο, για να προστατέψουμε την υγεία των δικών μας αλλά και των οικείων μας, είναι να μείνουμε στο σπίτι.

Αυτό το Πάσχα θα είναι διαφορετικό για όλους μας. Δυστυχώς δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι εκδρομές και τα ταξίδια που σχεδιάζαμε, δεν μπορούμε να επισκεφτούμε τη Γιαγιά, τον Παππού τα ξαδέρφια και τους φίλους μας στο χωριό.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Πρόσκοποι. σχεδίασαν νέες δραστηριότητες αφιερωμένες ειδικά στο Πάσχα για παιδιά ηλικίας από 7 έως 11 ετών, τις οποίες σας προσκαλούμε να γνωστοποιήσετε στα παιδιά σας και στα παιδιά των φίλων σας και ελπίζουμε να τις απολαύσετε! Ομάδα εργασίας, ενήλικων στελεχών του Σ.Ε.Π. εργάστηκε άοκνα για την δημιουργία αυτών των κατ’ οίκων δραστηριοτήτων, που αναφέρονται σε κατασκευές πασχαλινών καρτών, αλλά και σε συνταγές με Πασχαλινές,παραδοσιακές λιχουδιές, όπου τα παιδιά καλούνται να ξεδιπλώσουν το κρυφό τους ταλέντο στην μαγειρική και στην ζαχαροπλαστική!

Δείτε το έντυπο με τις δραστηριότητες εδώ!

Αυτές τις στιγμές, τα παιδιά είναι φορείς αισιοδοξίας και αγάπης σε κάθε σπίτι. Έτσι,προσκαλούμε τα παιδιά όλης της Ελλάδας, να δημιουργήσουν μία πασχαλινή κάρτα και να την μοιράσουν σε αυτόν που πιστεύουν ότι την έχει πραγματική ανάγκη,είτε είναι ένας συγγενής τους, είτε ένας γείτονας, είτε ένας αγαπημένος άνθρωπός τους. 

Ας γεμίσουμε λοιπόν τις γειτονιές όλης της Ελλάδας, αγάπη.

Αυτό είναι άλλωστε και το πραγματικό νόημα του Πάσχα!

Προκειμένου να γίνει ευχάριστη η παραμονή στο σπίτι οι Πρόσκοποι παρουσιάζουν (στο site τους) σε μέλη τους και μη, μια σειρά από ιδέες και ενέργειες, προκειμένου μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου αλλά και ενήλικοι, να περάσουν δημιουργικά και να αξιοποιήσουν τον χρόνο τους. "Μένουμε σπίτι... υπόθεση αντι-κοροναϊκή"!