Εθελοντική ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. με ράψιμο προστατευτικών μασκών από Έλληνες Προσκόπους

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 02/04/2020
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μόνο ημέρες από τότε που κυκλοφόρησε η είδηση πως η πρώην πρώτη κυρία και σύζυγος του αείμνηστου πρώτου προέδρου της Τσεχίας,  Vaclav Havel (Βάτσλαβ Χάβελ)χρησιμοποιεί παλιές κουρτίνες θεάτρου για να δημιουργήσει νέες μάσκες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Στην προσπάθεια αυτή συμβάλλουν, Ομάδες Προσκόπων της χώρας οι οποίοι βοηθούν σε αυτή την διαδικασία μαζεύοντας και παρέχοντας υλικό για αυτόν τον σκοπό, ενώ άλλες ομάδες Προσκόπων, έχουν αναλάβει το έργο του να κόβουν παλιά T-shirts, έτσι ώστε οι Τσέχοι εν τέλει να δημιουργούν«σπιτικές» μάσκες για να καταπολεμήσουν αυτόν τον νέο ιό που πλήττει την ανθρωπότητα. http://www.sep.org.gr/el/normal/130510/ViewBlogArticle


Το παράδειγμά τους ακολούθησαν και οι Έλληνες Πρόσκοποι σε δύο πόλεις της Ελλάδας αρχικά, με την ευχή οι πόλεις αυτές να γίνουν περισσότερες σε ολόκληρη την επικράτεια.

Πιο συγκεκριμένα, οι Πρόσκοποι του 2ου Σύστηματος Προσκόπων Πάτρας και η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Μαγνησίας.

Οι Πρόσκοποι του 2ου Σ.Π. Πάτρας σε συνεργασία με το καρναβαλικό πλήρωμα 156, προχώρησαν σε μία αξιέπαινη πρωτοβουλία.

Πήραν τις κατασκευές που είχαν δημιουργήσει για το πλήρωμα τους και τις οποίες δεν μπόρεσαν να τις παρουσιάσουν στο φετινό καρναβάλι και τις μετέτρεψαν σε ασπίδες προστασίας για το νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ. Σε μία εποχή που οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ τις έχουν περισσότερο ανάγκη από ποτέ, στη μάχη που δίνουν με τον κορωνοϊό.




Λίγο πιο βόρεια, στην πόλη του Βόλου, τα μέλη της Ένωσης παλαιών Προσκόπων της Μαγνησίας, ανέλαβαν να ράψουν 80 μάσκες προκειμένου να ενισχύσουν το Νοσοκομείο του Βόλου οι οποίοι με πολύ μεράκι και συγκινητική προθυμία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα στήριξης, ενισχύοντας την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλεται.

Όταν το Νοσοκομείο της πόλης  έκανε έκκληση για ύφασμα να ράψουν μάσκες λόγω μεγάλης έλλειψης, αμέσως η Ένωσηπαλαιών Προσκόπων Μαγνησίας δραστηριοποιήθηκε  προκειμένου να συμβάλλει με τον τρόπο της στην αντιμετώπιση της πανδημίας.


Παλιές οικιακές ραπτομηχανές «επιστρατεύτηκαν» την τελευταία εβδομάδα, με τον αρχηγό Στέφανο Ανδρινό και την υπαρχηγό Λευκοθέα Φωτίου, να υλοποιούν την μεγάλη πρωτοβουλία. Ήδη παραδόθηκαν οι 40 πρώτες μάσκες και σήμερα θα δοθούν και οι υπόλοιπες για να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου Βόλου σε μια καίρια στιγμή.


Σταθερά παρόντες στο πεδίο της κοινωνικής αλληλεγγύης οι Έλληνες πρόσκοποι,προσφέρουν με την ίδια πάντα προθυμία, όπου παραστεί ανάγκη, έχοντας ως μότο την φράση: «Μένω στο σπίτι αλλά πάντα είμαι έτοιμος και σε κάθε περίσταση θα φανώ χρήσιμος όπου υπάρχει ανάγκη».

Αλληλεγγύη, εθελοντισμός, αγάπη για τον συνάνθρωπο, αυτά είναι τα μηνύματα που θα πρέπει να μας διδάξουν οι μέρες του κορωνοϊού που διανύουμε.

Οι καιροί που ζούμε  μας επιβάλλουν σε καθημερινή βάση να τηρούμε την υπόσχεση που δώσαμε, να βοηθάμε κάθε άνθρωπο και σε κάθε περίσταση.