Οι Έλληνες Πρόσκοποι για την "Ώρα της γης" 2020

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 01/04/2020
Κατηγορίες: Κοινωνία, Περιβάλλον


Οι Έλληνες Πρόσκοποι για την "Ώρα της γης" 2020

Κάθε χρόνο, σε συγκεκριμένη ώρα και ημέρα, οι πολίτες όλου του κόσμου καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα για να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος. Η εκδήλωση διοργανώνεται τις πρώτες βραδινές ώρες μιας ημέρας στα τέλη του Μαρτίου.

H«Ώρα της Γης» («Earth Hour») γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα. Η πρωτοβουλία ανήκε στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF και τη διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett.

Το 2020, η «Ώρα της Γης» έλαβε χώρα το Σάββατο της 28ης Μαρτίου, από τις 8:30 μ.μ.έως τις 9:30 μ.μ.


Φέτος με την υποστήριξη εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, καταφέραμε να κάνουμε τη φετινή Ώρα της Γης ένα από τα μεγαλύτερα εικονικά κινήματα για το περιβάλλον - εν μέσω εξαιρετικών παγκόσμιων συνθηκών υπό το φως της έκρηξης τουCOVID-19. Το μήνυμα της μεγάλης συμμετοχής των πολιτών  έδειξε για άλλη μια φορά πως μπορούμε και είμαστε πρόθυμοι να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί τον πλανήτη που μας φιλοξενεί.


Η Ώρα της Γης το 2020 είδε ανθρώπους από 190 χώρες και περιοχές να συναντώνται,ζητώντας σημαντικές παγκόσμιες δράσεις για τη διαφύλαξη του πλανήτη μας.

 Η Ελληνική Προσκοπική οικογένεια συμμετείχε πολύ δραστήρια. Από το Κιλκίς, Καστοριά, Περιστέρι, Πάτρα, Ιαλυσό Ρόδου,Αγρίνιο, Ν. Αρτάκη, Λάρισα, Χαϊδάρι, Καβάλα, Νέα Πέραμο, Νίκαια, Αθήνα,Θεσσαλονίκη, Βόλο, Σύρο, Κορωπί και πολλά άλλα μέρη μας έφτασαν φωτογραφίες,ανταποκρίσεις και video που αντικατοπτρίζουν τον ενθουσιασμό και το επίπεδο ευαισθητοποίησης των Ελλήνων Προσκόπων για την ΩΡΑ της ΓΗΣ.


Το Σαββατοκύριακο της 28ης Μαρτίου, οι ενωμένες φωνές μας και η παγκόσμια ανταπόκριση έκαναν πράξη την «Ώρα της Γης» σε 37 χώρες στο Twitter και τοGoogle Search, δημιουργώντας πάνω από 3 δισεκατομμύρια εμφανίσεις κοινωνικών μέσων σε παγκόσμιο επίπεδο!!! 

#Scouts  #scoutsofgreece   #Connect2Earth  #EarthHour   #NatureMattersChallenge


Το πιο σημαντικό είναι ότι φετινή  Ώρα της Γης το 2020 υπογράμμισε όμορφα την ανθεκτικότητα του ανθρώπινου πνεύματος εν μέσω κρίσης. Η Ώρα της Γης έδειξε τη δύναμη των πολιτών, υπενθυμίζοντας σε όλους, την ανάγκη της αλληλεγγύης του ενός προς τον άλλον καθώς και την ανάγκη,ανάπτυξης οικολογικής συνείδησης!

Του χρόνου περισσότεροι!