Μένουμε σπίτι... με το κουίζ στο χρονοντούλαπο του Ιστορικού Αρχείου

Αρθρογραφος: Ιστορικό Αρχείο
Ημ/νια Έκδοσης: 29/03/2020
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία, Προσκοπική Ιστορία


Αγαπητοί Πρόσκοποί, μικροί και μεγάλοί,

το επόμενο διάστημα οι προσκοπικές δραστηριότητες αποκτούν άλλη υπόσταση και υλοποιούνται από το σπίτι. Για την ασφάλεια όλων πρέπει να μείνεις στο σπίτι για ακόμα λίγες ημέρες, όσο υπάρχουν τα προστατευτικά μέτρα.

 

Μη σκας όμως!


Το Ιστορικό Αρχείο του ΣΕΠ ανοίγει, σε μικρούς και μεγάλους προσκόπους, τις συλλογές του μέσα από ένα διαδικτυακό παιχνίδι στο χρονοντούλαπο της προσκοπικής μας Ιστορίας. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί α) μέσω του διαδικτυακού τόπου στο Facebook «Σελίδες Προσκοπικής Ιστορίας» @archivesep και β) με ταυτόχρονες αναρτήσεις στο ιστολόγιο του ΣΕΠ www.sep.org.gr/blog


Ο Διαγωνισμός μας

Ανά τρεις ημέρες θα δημοσιεύουμε εκεί ένα μικρό προσκοπικό κουίζ.

Το πρώτο αφορά τα Προσκοπικά Τζάμπορη! Για να συμμετέχεις στο κουίζ, διάβασε τις ερωτήσεις και αρκεί να στείλεις με μήνυμα κειμένου τις σωστές απαντήσεις με e-mail στο [email protected]Πρόσεχε όμως, όχι με σχόλιο κάτω από το κουΐζ, εκτός εάν θες να μοιραστείς και με άλλους την σωστή απάντηση!

Το παιχνίδι θα χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες που υπάρχουν αναρτημένες στην ψηφιακή Εικονοθήκη.

 

Δηλαδή, τι πρέπει να κάνω;


1. Διάβασε τις ερωτήσεις.

2. Μπες στην ψηφιακή Εικονοθήκη, πήγαινε στο πεδίο "Αναζήτηση", πληκτρολόγησε τη λέξη που ψάχνεις και θα βρεις την απάντηση που θες! Εκεί υπάρχουν όλες οι φωτογραφίες με τα στοιχεία που θα χρειαστείς!

3. Στείλε με μήνυμα τη σωστή απάντηση πρέπει να στείλεις e-mail στο [email protected]


π.χ Απάντηση: Στο πρώτο Παγκόσμιο Τζάμπορη το  1920 στην Αγγλία. Αριθμός Φωτογραφίας PHO1055 κτλ.


Αν θες ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς  να τις βρεις με απλή αναζήτηση στα χιλιάδες έγγραφα που υπάρχουν στο Ψηφιακό Αρχείο Εγγράφων.

 

Αν δυσκολευτείς, σίγουρα μπορείς να ρωτήσεις τον Αρχηγό σου ή άλλους νέους ή παλιούς προσκόπους για να σε βοηθήσουν. Επίσης, μπορείς να στείλεις μήνυμα στο Ιστορικό Αρχείο για να σε οδηγήσουμε πώς πρέπει να παίξεις στο διαγωνισμό. 

 

Πρώτο κουίζ!


1.   Σε ποια και σε πόσα Παγκόσμια Τζάμπορη που συμμετείχε η ελληνική προσκοπική αποστολή υπάρχει έστω και μία φωτογραφία στην Εικονοθήκη;  

2.     Πόσα ήταν τα Ελληνικά Τζάμπορη, πότε και σε ποιες περιοχές έγιναν;

 

Υπάρχει και έπαθλο!

Όταν τελειώσει το πρώτο κουίζ που θα έχει 3 σειρές ερωτήσεων από 2 ερωτήσεις κάθε φορά, 5 νικητές με τις περισσότερες σωστές απαντήσεις θα κερδίσουν από ένα συλλεκτικό αντικείμενο του Προσκοπικού Πρατηρίου για τα 110 Χρόνια του Ελληνικού Προσκοπισμού.

 

#MenoumeSpiti λοιπόν! Ανοίγουμε το προσκοπικό χρονοντούλαπο και ταξιδεύουμε στην ιστορία!


* Στην φωτογραφία μέλη της ελληνικής προσκοπικής αντιπροσωπείας στο πρώτο Τζάμπορη του Λονδίνου (1920) μετά την παράσταση αρχαίων Αθηναίων εφήβων.  Από αριστερά όρθιοι: Ν. Ραϊτσης, Π. Σκέντερ, Γ. Κοντολέων, Η. Ησαϊας, Β. Βλαβιανός και Γ. Παππάς.