Οι Πρόσκοποι υποστηρικτές του TEDxKids@Ilissos

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 24/02/2020
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Όλοι μας γνωρίζουμε τι είναι η TEDX. Η TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, που κάνει συνέδρια με σκοπό τη διάδοση ιδεών που αξίζουν (Ideas Worth Spreading). Ξεκίνησε το 1984 με ένα συνέδριο με σκοπό να συναντηθούν άνθρωποι της τεχνολογίας, της ψυχαγωγίας και του σχεδίου· από εκεί προέρχεται και η ονομασία TED, Technology, Entertainment, Design.

Κανείς όμως δεν είπε πως το TEDX είναι μόνο για ενήλικους. 

Η Χαρισμάθεια, η οποία είναι ένας νεοσύστατος οργανισμός με στόχο να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη χαρισματικών παιδιών την υποστήριξη και την αναγνώρισή τους, σχεδίασε το TEDxKids@Ilissos 2020 ειδικά για τα παιδιά. 


Ένα ατελείωτο παιχνίδι με την επικοινωνία: 24 δρώμενα στην κεντρική σκηνή, 7 Workshop, ομιλίες, δραστηριότητες, πραγματικά ROBOT για να μιλήσουν μαζί τους τα παιδιά και να τα προγραμματίσουν, κληρώσεις για ταξίδια, πλούσια δώρα, escape room και παράλληλα δρώμενα για γονείς και εκπαιδευτικούς! Θα είναι μία μαγική εμπειρία για όλους… στο πιο συναρπαστικό kids’ event της χρονιάς.

Μέσα από τις ομιλίες των παιδιών, αλλά και των ενήλικων ομιλητών οι συμμετέχοντες του TEDxKids 2020 θα περιηγηθούν στον κόσμο της ρομποτικής, του STEM και της τεχνητής νοημοσύνης, θα μάθουν όσα χρειάζεται να ξέρουν για την επικοινωνία μέσω των social media και τους κινδύνους που ενέχει, θα αναλύσουν τα στερεότυπα και τα fake news, θα γνωρίσουν την επικοινωνία από την πλευρά των κωφάλαλων και των τυφλών ατόμων, θα μάθουν πώς λειτουργεί η επικοινωνία των παιδιών με τους γονείς, αλλά και τους τρόπους που μπορούν να επικοινωνήσουν τα παιδιά και να συνεργαστούν μέσα σε μια ομάδα.

Εκπαιδευτικοί και γονείς θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά workshop, σεμινάρια αποτελεσματικού γονέα και επικοινωνίας, Θα υπάρχει ένα ατέρμονο παιχνίδι με την επικοινωνία και τις διάφορες μορφές της.

θα υπάρχει και ταυτόχρονη μετάφραση στη νοηματική.

Πότε; Σάββατο 14 Μαρτίου, 10:00 με 18:00

Πού; Θέατρο Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος 


 

Τέλος, η Χαρισμάθεια τονίζει πως:

«Όσο είναι τεντωμένο το σκοινί,θα μπορεί να πηγαίνει και να φέρνει τα μηνύματά σου μέχρι την άλλη άκρη της γραμμής. Μα σαν θα κάνει κοιλιά, σαν θα πέσει σε εμπόδια ή αδιαφορία, η επικοινωνία θα χαθεί. Θέλει προσπάθεια η επικοινωνία. Δεν είναι: μιλάω και με ακούνε.» Έτσι και εγώ με τον αδερφό μου είχαμε βάλει το ένα τενεκεδάκι στο δωμάτιό μας και το άλλο το είχαμε στερεώσει στο δεντρόσπιτο στην αυλή: την άκρητου κόσμου μας.

Περισσότερα στο TEDxKids@Ilissos, το «μικρό αδερφάκι»της Eλληνικής TEDx κοινότητας που δίνει βήμα στα παιδιά να μιλήσουν, να ακούσουν και να εμπνευστούν!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site του TEDxKids 2020: https://www.tedxkidsilissos.com/ ή στείλτε email στο info@charismatheia.edu.gr

Δήλωσε μέρος στο διαγωνισμό και κέρδισε δωρεάν προσκλήσεις