Οι Πρόσκοποι έκοψαν την πίτα τους

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 04/02/2020
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή


Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, στην αίθουσα Λευκαδίτη του κτιρίου της Κεντρικής Διοίκησης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,  ο Γενικός Έφορος και Έφοροι της Γενικής Εφορείας, Περιφερειακοί Έφοροι, το προσωπικό, πολλά Ενήλικα Στελέχη του Σ.Ε.Π. και επίτιμοι προσκεκλημένοι.
Μετά την ευλογία της πίτας και τις ευχές του Πατέρα Αμβρόσιου, ο Προέδρος του Δ.Σ., κ. Ισίδωρος Κανέτης, απηύθυνε χαιρετισμό προς τους καλεσμένους.


Στη συνέχεια, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με 2 σημαντικότατους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Νεολαίας, το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης και το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας. 


Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές και δράσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2019 και το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έκλεισε με την ομιλία του Γενικού Εφόρου κ. Χριστόφορου Μητρομάρα, με σχετική αναφορά στον εορτασμό των 110 χρόνων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και στην παρουσίαση του 5ου Πανελλήνιου Προσκοπικού Τζάμπορη.


Μια ιδιαίτερη απονομή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εκδήλωσης, με την απονομή του Μεταλλίου «Φίλων Προσκοπισμού» στον Ιωάννη Γεράρδο, για την πολύτιμη και συνεχή βοήθειά του, η οποία δίνει σαφή προστιθέμενη αξία στο έργο της Κίνησης.




Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη απονομή των χρηματικών βραβείων «Σωτήριος Βερσής», σε 4 αριστούχους Ανιχνευτές μας, που πέρασαν σε ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι Πρόεδροι του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ΕΣΥΝ και ΕΣΟΝΕ  απένειμαν τα βραβεία στους Δημήτρη Βασιλόπουλο- 1ο ΣΠ Πύργου (Νομική Σχολή ΕΚΠΑ), Φοίβο Γουδά- 2ο ΣΠ Πατρών (Οικονομική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών), Νικόλαο Θεοδωρόπουλο- 3ο ΣΠ Πατρών (ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ), Χριστίνα Μωραϊτη- 300ο Σπάρτης (Νομική Σχολή ΕΚΠΑ).

Η ευρωπαϊκή προσκοπική επιτροπή έστειλε μέσω ενός βίντεο της ευχές της από το Διεθνές Προσκοπικό Κατασκηνωτικό Κέντρο του Kandersteg, ενώ στη συνέχεια ο Γενικός Έφορος, κ. Χριστόφορος Μητρομάρας, και ο Έφ. Προσκοπικού Δικτύου, κ. Αλέξανδρος Χριστοδουλάρας, απονήμαν την Αναγνώριση «Πρόσκοπος του Κόσμου» στους Βασίλη Ακριβό- 6ο Σ Ν/Π Ρίου, Αθανάσιο Ανδρικόπουλο- 2ο ΣΠ Πατρών, Μαρία Αυγέρου- 3ο ΣΠ Πατρών, Κωνσταντίνο Δρακόπουλο- 2ο ΣΠ Πατρών, Χαράλαμπο Ζαχαρόπουλο- 2ο ΣΠ Δράμας, Δέσποινα Κασιώτη- 2ο ΣΠ Κρεμαστής.

Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Πρόεδρο του Δ.Σ., κ. Ισίδωρο Κανέτη, τον Γεν. Γραμματέα, κ. Κωνσταντίνο Πατινιωτάκη, και τον Γενικό Έφορο, κ. Χριστόφορο Μητρομάρα, οι οποίοι ευχήθηκαν σε όλους καλή χρονιά με πολλές και δημιουργικές δράσεις, γεμάτες παιχνίδι, περιπέτεια, προσφορά και αισιοδοξία!

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι προσκεκλημένοι είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών από τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» αλλά και να προχωρήσουν σε δειγματοληψία σιέλου.

Οι καλεσμένοι άφησαν τις ευχές τους για τα 110 χρόνια του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, σε σχετικό banner που θα τοποθετηθεί για όλη την διάρκεια του έτους στο κτίριο της Κεντρικής Διοίκησης.