Εκατομμύρια Πρόσκοποι στο πλευρό της Αυστραλίας

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 13/01/2020
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία, Περιβάλλον


Ένα από τα χαρακτηριστικά των Προσκόπων είναι τα σηματάκια επιβράβευσης μίας προσπάθειας. Οι Πρόσκοποι από 7 ετών, αναπτύσσουν δεξιότητες και μέσα από βιωματικά προγράμματα και παρουσιάσεις, αποκτούν δεξιότητες που θα τους «συντροφεύουν» μία ολόκληρη ζωή.

 

Οι Πρόσκοποι είναι γνωστό ότι προστατεύουν το περιβάλλον με ποικίλους τρόπους αλλά παράλληλα ενημερωθούν και ευαισθητοποιηθούν την κοινωνία προς αυτή την κατεύθυνση. Πρόσφατα σε συνεργασία με τη WWF, oι Πρόσκοποι δημιούργησαν από κοινού το THE PANDA BABGE. Το νέο σήμα αποτελεί μέρος του ανανεωμένου προγράμματος για το περιβάλλον που εφαρμόζει η Παγκόσμια Προσκοπική Οργάνωση και κατ’ επέκταση το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.), με την ονομασία Earth Tribe Alliance, το οποίο ενημερώνει και εκπαιδεύει τους νέους σε θέματα σχετικά με την αειφόρο ανάπτυξη. 

 

Στο πλαίσιο αυτό, οι Πρόσκοποι της Αυστραλίας,ευαισθητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή των πολυήμερων καταστροφικών πυρκαγιών.Εκτός της βοήθειας προς τις δυνάμεις πυρόσβεσης, δημιούργησαν ένα ειδικό συλλεκτικό σήμα τα έσοδα του οποίο θα διατεθούν αποκλειστικά προς άτομα που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.

 

Το 100% των πωλήσεων αυτού του σήματος θα δοθούν στην δαιδαλώδη προσπάθεια ανάκαμψης και ανασυγκρότησης των τοπικών κοινωνιών από την πυρκαγιά. Ειδικά για τις ομάδες και τις οικογένειες προσκόπων σε όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές σε ολόκληρη την Αυστραλία.

 

Το σήμα στοιχίζει 5 δολάρια και είναι διαθέσιμο από το online shop των προσκόπων της Αυστραλίας.

 

Περισσότερα: http://bit.ly/2sn2il7