Οι Ναυτοπρόσκοποι στο Χ-match Race

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 18/12/2019
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή


Το σαββατοκύριακο 14-15 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχόμενη χρονιά ο χριστουγεννιάτικος αγώνας "X-Match Race" σε συνδιοργάνωση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων με το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό όμιλο της χώρας μας, Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Το Χ-match racing είναι ένας ιδιαίτερος τύπος ιστιοπλοϊκού αγώνα τριγώνου, που ξεκίνησε από το διεθνή αγώνα "America's Cup". Οι αγώνες γίνονται σε"μονομαχίες" ένα προς ένα σκάφος. Όλοι αγωνίζονται με όλους στη σειρά και με τη διαδικασία του αποκλεισμού βγαίνει ο τελικός νικητής.


Το Σάββατο οι καιρικές συνθήκες ήταν απαγορευτικές για τη διεξαγωγή των αγώνων (δυνατοί νότιοι άνεμοι με το ανάλογο μεγάλο κύμα και ταυτόχρονα καταιγίδα), οπότε τα πληρώματα συναντήθηκαν την Κυριακή το πρωί για ν' αρματώσουν τα σκάφη (τρία ναυτοπροσκοπικά σκάφη του 2ου συστήματος Nαυτοπροσκόπων Χολαργού κι ένα Ναυτοδηγικό του τοπικού τμήματος Ναυτοδηγών Κηφισιάς). Οι αγώνες ξεκίνησαν αμέσως, με ιδανικές καιρικές συνθήκες, "εκπαιδευτικό" βοριαδάκι και ηλιοφάνεια! Μικροί και μεγάλοι αθλητές του ΝΟΕ και άλλων ομίλων, από τις σχολέςoptimist, laser, lightning και yngling μονομάχησαν λοιπόν, με τελικούς νικητές τη μικρότερη ηλικιακά ομάδα του ΝΟΕ με την "γλυκειά" ονομασία"Super Donuts"!


Μετά το πέρας των αγώνων τα πληρώματα ταξίδεψαν μέχρι το Δέλτα Φαλήρου, όπου όλοι μαζί "ξαρμάτωσαν" τα σκάφη και μετά παρέστησαν στις απονομές των αγώνων ανοιχτής θαλάσσης του ομίλου. Ο αγώνας μας βραβεύθηκε πρώτος κι έτσι τα τρία πρώτα πληρώματα, όλα από τις παιδικές σχολές του ΝΟΕ, καταχειροκροτήθηκαν από ένα κοινό 200 και πλέον ατόμων!



Ο αγώνας που έχει γίνει πλέον παράδοση κι έχει μπει στο ημερολόγιο των αγώνων του ΝΟΕ, αναμένεται κάθε χρόνο με ανυπομονησία από τα πληρώματα, που με αυτό τον τρόπο έχουν μοναδική ευκαιρία να τρέξουν όλοι μαζί σαν πλήρωμα και να γνωρίσουν τη Ναυτοπροσκοπική σακκολέβα!

Και του χρόνου!