Οι Πρόσκοποι στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 10/12/2019
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Στην Περιφερειακή Εφορεία Δυτικής Αττικής,  στο διάστημα που προηγήθηκε, πραγματοποιήθηκαν ενέργειες που αφορούν στον τομέα ανάπτυξης και πιο συγκεκριμένα στην διάδοση της Προσκοπικής Ιδέας, την γνωριμία των νέων ανθρώπων με τον Προσκοπισμό, καθώς και την προσέλκυση νέων ενηλίκων στελεχών και μελών Προσκοπικών Δικτύων.

 

Στο πλαίσιο του σχεδίου ανάπτυξης 2018-2021, όπως αυτό παρουσιάστηκε στο συμβούλιο Περιφερειακών Εφόρων, στις 18 Νοεμβρίου 2018 στον ΠΥ.ΒΑ, συνεχίστηκε η εφαρμογή του "πιλοτικού" προγράμματος της Εφορείας Ανάπτυξης το οποίο περιγράφει ενέργειες που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν στους χώρους των Α.Ε.Ι και των Α.Τ.Ε.Ι. προς όφελος της Προσκοπικής κίνησης.

 

Η Π.Ε Προσκόπων Δυτικής  Αττικής δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενστερνίστηκε την ιδέα, υιοθέτησε την ενέργεια, και έχοντας ανάλογο σχεδιασμό και κατεύθυνση, αξιοποίησε την ευκαιρία που μας έδωσε η επικοινωνία και συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

 

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα εργασίας αποτελούμενη από ενήλικα στελέχη, κάτω από τις οδηγίες της Εφορείας Ανάπτυξης της Π.Ε Δυτικής Αττικής προχώρησε δυναμικά, αρχικά με την υλοποίηση ημερίδας στους χώρους του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής,

η οποία αποσκοπούσε στην γνωριμία τριακοσίων και πλέον, φοιτητών με τον Προσκοπισμό και την πραγματοποίηση ελκυστικών  δραστηριοτήτων, στις οποίες συμμετείχαν με ενθουσιασμό.


 

Στην συνέχεια, ακολούθησε η δεύτερη φάση του προγράμματος, με  οργάνωση και πραγματοποίηση εκδρομής στο βουνό της Πάρνηθας στην οποία συμμετείχαν πάνω  από 30 φοιτητές  οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα πεδία και αντικείμενα ενασχόλησης του Προσκοπισμού.


 

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με αισιοδοξία στην τρίτη του φάση, με την ένταξη των ενδιαφερομένων, σε Προσκοπικά Δίκτυα και Προσκοπικά Συστήματα κοντά στον τόπο διαμονής τους, με την ελπίδα πως ο Προσκοπισμός θα κερδίσει μία θέση στις καρδιές τους!