39η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 06/02/2024
A/A: 12 / 2024

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Κλάδου Ανιχνευτών

Αγαπητές και Αγαπητοί μου Ανιχνευτές, Μέλη Προσκοπικού Δικτύου και Ενήλικα Στελέχη (Βαθμοφόροι),

Όπως γνωρίζετε από την Ανακοίνωση 116/2023, η 39η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση (Π.Α.Π.Ε.) διοργανώνεται φέτος από την Εφορεία Κλάδου Ανιχνευτών της Γ.Ε. και την Περιφερειακή Εφορεία Δυτικής Κρήτης, στην πόλη του Ρεθύμνου, στο νησί της Κρήτης, από την Πέμπτη 9 Μαΐου (άφιξη το πρωί με πλοία στο Ηράκλειο και τα Χανιά) μέχρι και την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 (αναχώρηση το πρωί με πλοία από το Ηράκλειο και τα Χανιά).

Α. Συμμετοχές - Τρόπος πληρωμής
Οι αιτήσεις συμμετοχής και η πληρωμή του κόστους συμμετοχής για τις Κοινότητες Ανιχνευτών (Ανιχνευτές και Ενήλικα Στελέχη - Βαθμοφόροι συνοδοί) θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά ΜΟΝΟ μέσω e-sep (πληρωμή με RF), από τους Αρχηγούς Κοινοτήτων.

Ομοίως οι αιτήσεις συμμετοχής και η πληρωμή του κόστους συμμετοχής για όποιον επιθυμεί να λάβει συμμετοχή ως STAFF (Μέλη Προσκοπικών Δικτύων & Ενήλικα Στελέχη - Βαθμοφόροι που ΔΕΝ συνοδεύουν Κοινότητες Ανιχνευτών) θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά ΜΟΝΟ μέσω e-sep (πληρωμή με RF), από τους Αρχηγούς Συστημάτων ή τους Εφόρους των κλιμακίων.

Αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής και πληρωμής στο e-sep, μέσω της επιλογής “Πανελλήνιες δράσεις”, θα βρείτε στη “Βοήθεια” του e-sep ή στο σύνδεσμο: https://topsoftwandtrain.atlassian.net/wiki/spaces/ESEP/pages/15138844

Για κάθε απορία ή επιπλέον βοήθεια μπορείτε να απευθυνθείτε στο Helpdesk της Γραμματείας της 39ης Π.Α.Π.Ε. https://pape.sep.org.gr/contact/. Όλες οι αιτήσεις συμμετοχής και η πληρωμή του κόστους συμμετοχής, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο έως την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024.

Β. Οικονομικά
Το κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο έχει οριστεί στο ποσό των σαράντα Ευρώ (€ 40,00) για τους Ανιχνευτές, τα Ενήλικα Στελέχη (Βαθμοφόροι) και το Staff και καλύπτει τη διατροφή και τα αναμνηστικά της Δράσης. Σε εφαρμογή της Εγκυκλίου Γ.Ε.12/3.11.2011, επί του παραπάνω κόστους συμμετοχής θα εφαρμοστεί έκπτωση ποσοστού 30% για όλους τους συμμετέχοντες από νησιωτικές περιοχές (πλην των συμμετεχόντων από τις Π.Ε. Δυτικής & Ανατολικής Κρήτης), ήτοι το κόστος συμμετοχής διαμορφώνεται στο ποσό των είκοσι οκτώ Ευρώ (€ 28,00). Περιφερειακές Εφορείες που τα μέλη τους εμπίπτουν στο μέτρο της νησιωτικότητας είναι οι: Περιφερειακές Εφορείες Δωδεκανήσων, Κέρκυρας, Κυκλάδων, Λέσβου και Χίου.

Η διαμονή των Κοινοτήτων Ανιχνευτών θα πραγματοποιηθεί σε σχολεία της πόλης του Ρεθύμνου και η διατροφή των κυρίως γευμάτων θα γίνει με μέριμνα του Τομέα τροφοδοσίας - διαχείρισης της Δράσης.

Γ. Δραστηριότητες
Υπενθυμίζεται ότι για τη συμμετοχή των Κοινοτήτων στην 39η Π.Α.Π.Ε. είναι προαπαιτούμενη η πραγματοποίηση και η παρουσίαση των πρωτογενών ερευνών, σε θέμα που έχουν επιλέξει. Στην παρακάτω φόρμα ΚΑΘΕ Κοινότητα, αφού ολοκληρώσει την διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής και πληρωμής στο e-sep (όπως περιγράφεται στην παράγραφο Α), πρέπει να συμπληρώσει τις Δραστηριότητες - διαγωνισμούς (ομαδικά - ατομικά) που επιθυμεί να συμμετέχει, στην ιστοσελίδα της Π.Α.Π.Ε.: https://pape.sep.org.gr/category/392024/forms/

Δ. Μετακινήσεις
Οι μετακινήσεις θα γίνουν με ευθύνη των Κοινοτήτων, προς και από τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της πόλης του Ηρακλείου και των Χανίων και αντίστοιχα οδικά προς και από την πόλη του Ρεθύμνου.
Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των Αιτήσεων Συμμετοχής και για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, θα δοθούν οδηγίες και όλες οι πληροφορίες σχετικά με την παροχή εκπτώσεων στις μετακινήσεις και τα στοιχεία επικοινωνίας των συνεργαζόμενων εταιρειών.

Ε. Αρμοδιότητες Επιτελείου – Επικοινωνία
Κέντρο επικοινωνίας - helpdesk 39ης Π.Α.Π.Ε. (λειτουργία από 10/12/2023, από τις 09:00 έως τις 21:00 και κατά την διάρκεια της δράσης όλο το 24ωρο):
- 2831 200 211 (6 γραμμές)
- 694 692 1122 (SMS, Viber, WhatsApp, τηλέφωνο)

Επιπλέον για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνείτε και με:
- την Μαίρη Γιαννακοπούλου, Αναπληρώτρια Έφορο Κλάδου Ανιχνευτών Γ.Ε., μέλος του Κεντρικού Συντονισμού της 39ης Π.Α.Π.Ε. (τηλ.: 6980059440, [email protected]), 
- τον Γιάννη Δεληγιαννάκη, Περιφερειακό Έφορο Δυτικής Κρήτης, μέλος του Κεντρικού Συντονισμού της 39ης Π.Α.Π.Ε. (τηλ.: 2831 200 211, [email protected])
- τον Αλέξανδρο Αντωνοβαρδάκη, Αρχηγό του 5ου Συστήματος Ν/Π Ρεθύμνου, Υπεύθυνο Γραμματείας της 39ης Π.Α.Π.Ε. (τηλ.: 6982358068, [email protected])

Στους ανωτέρω, καθώς και στην Έφορο Κλάδου Ανιχνευτών Γ.Ε. κ. Λένα Αποστόλου, μπορείτε να απευθύνεστε για οποιαδήποτε διευκρίνιση, με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Ζ. Staff
Τα Ενήλικα Στελέχη - Βαθμοφόροι, που δεν θα συνοδεύουν Κοινότητες Ανιχνευτών ή και τα Μέλη Προσκοπικών Δικτύων (staff), αφού ολοκληρώσουν την διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής και πληρωμής στο e-sep (όπως περιγράφεται στην παράγραφο Α), θα πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα: https://pape.sep.org.gr/category/392024/staff/ 

Ακόμα σας προτείνουμε να παρακολουθείτε τακτικά την επίσημη ιστοσελίδα της 39ης Π.Α.Π.Ε. pape.sep.org.gr στην οποία θα προστίθενται συνεχώς νέες πληροφορίες.

Σας προσκαλούμε στην όμορφη πόλη του Ρεθύμνου στο νησί της Κρήτης, για να ζήσουμε μια ακόμη μοναδική Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση.

Καλή αντάμωση!!!




Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 114 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 12_2024.pdf