39η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 15/12/2023
A/A: 116 / 2023

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Κλάδου Ανιχνευτών

Η 39η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση (Π.Α.Π.Ε.) διοργανώνεται φέτος από την Εφορεία Κλάδου Ανιχνευτών της Γ.Ε. και από την Περιφερειακή Εφορεία Δυτικής Κρήτης, στην πόλη του Ρεθύμνου, στη μεγαλόνησο Κρήτη, από την Πέμπτη 9 Μαΐου (άφιξη το πρωί με πλοία) μέχρι και την Κυριακή 12 Μαΐου το πρωί (αναχώρηση με πλοία).

Α. Δραστηριότητες
Για την συμμετοχή των Κοινοτήτων στην 39η Π.Α.Π.Ε. είναι προαπαιτούμενη η πραγματοποίηση και η παρουσίαση των πρωτογενών ερευνών, σε θέμα που έχουν επιλέξει. Στη δράση, θα υπάρχει και η ειδική κατηγορία ερευνών «Η Πολιτιστική φυσιογνωμία της πόλης μου», όπου οι Κοινότητες θα μπορούν να παρουσιάσουν ιστορικά γεγονότα, παραδόσεις ή χαρακτηριστικά πολιτισμικά στοιχεία της πόλης τους.

Η Π.Α.Π.Ε. περιλαμβάνει πλήθος πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων. Στις παρακάτω δραστηριότητες η συμμετοχή μπορεί να είναι ατομική (Ανιχνευτές ή Ανιχνεύτριες) ή ομαδική (Κοινότητα Ανιχνευτών): συναυλία μουσικών συγκροτημάτων, διαγωνισμός χορευτικών συγκροτημάτων, διαγωνισμός ποίησης και λογοτεχνίας, διαγωνισμός φωτογραφίας, διαγωνισμός κόμικς, σκίτσου και γελοιογραφίας, apps, memes, διαγωνισμός θεατρικών έργων, με βραβεία για τις συμμετοχές που θα διακριθούν. Ακόμα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, με ελεύθερο θέμα και τηλεοπτικά σποτ με θέμα «FoMO - Fear Of Missing Out» με απονομή «Όσκαρ».

Επιπλέον, θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις όπως εργαστήρια, φόρουμ, ραδιόφωνο, αλλά και το «ΠΡΙΣΜΑ», που φιλοξενεί χαρισματικούς ανθρώπους, με συναρπαστικές προσωπικές ιστορίες έμπνευσης ζωής, αποτελώντας το έναυσμα για έντονο προβληματισμό και συζητήσεις.
Στην επίσημη ιστοσελίδα της Π.Α.Π.Ε. https://pape.sep.org.gr/ και στην επίσημη σελίδα στο Facebook fb.me/pape.sep/, θα ανακοινώνονται διαρκώς περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες της δράσης. 

Β. Συμμετοχές - Τρόπος πληρωμής
Οι αιτήσεις συμμετοχής και η πληρωμή του κόστους συμμετοχής για τις Κοινότητες Ανιχνευτών και τους Βαθμοφόρους που δεν θα συνοδεύουν Κοινότητες Ανιχνευτών ή Μέλη Προσκοπικών Δικτύων (staff), θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω e-sep. Για τη διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής και πληρωμής μέσω e-sep, θα ακολουθήσει σχετική Ανακοίνωση με αναλυτικές οδηγίες. Όλες οι αιτήσεις συμμετοχής και η πληρωμή του κόστους συμμετοχής, θα ολοκληρωθούν το αργότερο έως την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024.

Γ. Ασφάλεια Μελών
Σε εφαρμογή του πλαισίου για την Ασφάλεια και Προστασία Μελών Σ.Ε.Π. και ακολουθώντας τα πρότυπα της Παγκόσμιας Οργάνωσης της Προσκοπικής Κίνησης, οι ενήλικοι που θα συμμετάσχουν στη δράση, ανεξαρτήτου ιδιότητας (Μέλη και μη Μέλη του Σ.Ε.Π.), καλούνται να παρακολουθήσουν και να ολοκληρώσουν την ανανεωμένη ηλεκτρονική εκπαιδευτική ενότητα για την Ασφάλεια και Προστασία Μελών Σ.Ε.Π., διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία της δράσης. 
Νεότερη ενημέρωση για το θέμα θα υπάρξει μετά την ημερομηνία λήξης των Αιτήσεων Συμμετοχής.

Δ. Οικονομικά
Το κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο ορίζεται στο ποσό των σαράντα Ευρώ (€ 40,00) για τους Ανιχνευτές και τους Βαθμοφόρους και καλύπτει τη διατροφή και τα αναμνηστικά της Δράσης. Σε εφαρμογή της Εγκυκλίου Γ.Ε.12/3.11.2011, επί του παραπάνω κόστους συμμετοχής θα εφαρμοστεί έκπτωση ποσοστού 30%, ήτοι το κόστος συμμετοχής διαμορφώνεται στο ποσό των είκοσι οκτώ Ευρώ (€ 28,00), για όλους τους συμμετέχοντες από νησιωτικές περιοχές (πλην των συμμετεχόντων από τις Π.Ε. Δυτικής & Ανατολικής Κρήτης). Περιφερειακές Εφορείες που τα Μέλη τους εμπίπτουν στο μέτρο της νησιωτικότητας είναι οι: Δωδεκανήσου, Κέρκυρας, Κυκλάδων, Λέσβου και Χίου.

Η διαμονή των Κοινοτήτων Ανιχνευτών θα πραγματοποιηθεί σε σχολεία της πόλης του Ρεθύμνου και η διατροφή των κυρίως γευμάτων θα γίνει με μέριμνα του Τομέα τροφοδοσίας - διαχείρισης της Δράσης.

Ε. Μετακινήσεις
Οι μετακινήσεις θα γίνουν με ευθύνη των Κοινοτήτων, για διευκόλυνση των οποίων θα δοθεί λίστα μετά την υποβολή των Αιτήσεων Συμμετοχής με συμβεβλημένα γραφεία και οδηγίες για την έκπτωση ύψους έως 40%, για τα ακτοπλοϊκά προς και από τη Κρήτη.

Ζ. Επικοινωνία
Κέντρο επικοινωνίας - helpdesk 39ης Π.Α.Π.Ε. (λειτουργία από 10/12/2023, από τις 09:00 έως τις 21:00 και κατά τη διάρκεια της δράσης όλο το 24ωρο):
- 2831 200 211 (6 γραμμές)
- 6946 921122 (SMS, Viber, WhatsApp, τηλέφωνο)

Επιπλέον για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνείτε και με τους: 
- Μαίρη Γιαννακοπούλου, Αναπληρώτρια Έφορο Κλάδου Ανιχνευτών Γ.Ε., μέλος του Κεντρικού Συντονισμού της 39ης Π.Α.Π.Ε. (τηλ.: 6980059440, [email protected]), 
- Γιάννη Δεληγιαννάκη, Περιφερειακό Έφορο Δυτικής Κρήτης, μέλος του Κεντρικού Συντονισμού της 39ης Π.Α.Π.Ε. (τηλ.: 2831 200 211, [email protected])
- Αλέξανδρο Αντωνοβαρδάκη, Αρχηγό του 5ου Συστήματος Ν/Π Ρεθύμνου, Υπεύθυνο Γραμματείας της 39ης Π.Α.Π.Ε. (τηλ.: 6982358068, [email protected]
Στους ανωτέρω, καθώς και στην Έφορο Κλάδου Ανιχνευτών Γ.Ε. κ. Λένα Αποστόλου, μπορείτε να απευθύνεστε για οποιαδήποτε διευκρίνιση, με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Σας προσκαλούμε στο όμορφη πόλη του Ρεθύμνου στο φιλόξενο νησί της Κρήτης, για να ζήσουμε μια ακόμη μοναδική Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση.

Καλή αντάμωση!!!



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 113 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 116_2023.pdf