Οι Πρόσκοποι στο Ethelon Days 2019 | the butterfly effect

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 22/11/2019
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Οι Πρόσκοποι συμμετέχουν για ακόμη μία χρονιά στα Ethelon Days που θα πραγματοποιηθούν 5, 6 και 7 Δεκεμβρίου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Τα Ethelon Days 2019 είναι ένα τριήμερο αφιερωμένο στον εθελοντισμό γεμάτο ομιλίες, workshops και δράσεις, όπου εθελοντές, εταιρίες και Κοινωνία των Πολιτών έρχονται κοντά για να μάθουν πως κάθε μικρό βήμα είναι η απαρχή μεγάλων αλλαγών με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. 

Σύμφωνα με την θεωρία του butterfly effect, με μια απειροελάχιστη μεταβολή γεννιούνται αλλαγές και εξελίξεις που χωρίς αυτή, δε θα αντικρίζαμε ποτέ. Έτσι και ο εθελοντισμός δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια βροχή θετικών αλλαγών.

Τι θα συμβεί στα ethelon Days 2019: 

  • Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου ξεκινάμε με την εναρκτήρια ομιλία και γνωριζόμαστε στο πλαίσιο της πρώτης δράσης, θέτοντας τις βάσεις για τις επόμενες 2 ημέρες 
  • Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου η ημέρα είναι αφιερωμένη στις ταυτόχρονες κοινωνικές δράσεις στο κέντρο της Αθήνας. Οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε ομάδες και στέλνουν παντού το μήνυμα των ethelon Days
  • Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου αφιερώνουμε τη μέρα στις ομιλίες και τα workshop για εθελοντές, εταιρίες και ΜΚΟ με σκοπό να μάθουμε όλα τα νέα για τον εθελοντισμό 
Οι ομιλίες και τα workshops καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα. Οι ομιλητές θα μοιραστούν τις δικές τους ιστορίες εθελοντισμού με τους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος, μεταξύ άλλων, και σε workshop νεανικής ενδυνάμωσης. Εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών και του εταιρικού κόσμου, που έχουν προτεραιότητα την κοινωνική προσφορά, θα μιλήσουν για τον εταιρικό εθελοντισμό, την ανάγκη δημιουργίας περιβαλλοντικής συνείδησης και πολλά άλλα. 

Για να δηλώσετε συμμετοχή Ethelon Days 2019 | the butterfly effect, πατήστε εδώ.

Ελάτε στα φετινά ethelon Days και θα ανακαλύψετε πως κάθε σας μικρό βήμα είναι μια μεγάλη συνεισφορά με θετικό αντίκτυπο για όλη την κοινωνία.