Συνάντηση μελών του Δ.Σ. των Προσκόπων με τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 22/11/2019
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Σε ιδιαίτερα προσκοπικό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση σήμερα Παρασκευή 22 Νοεμβρίου με τον παλαιό Πρόσκοπο Ευάγγελο Βενιζέλο .

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. κος Ισίδωρος Κανέτης, ο Γεν.Γραμματέας κος Κωνσταντίνος Πατινιωτάκης και ο Πρόεδρος του Ιστορικού Αρχείου κος Χρήστος Σταθόπουλος, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κο Βενιζέλο τις εξελίξεις στην Προσκοπική Κίνηση και να ανταλλάξουν αναμνήσεις και προσωπικές εμπειρίες. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης προσέφεραν στον κο Βενιζέλο ως δώρο το νέο βιβλίο του π. Προέδρου του Δ.Σ. και Προέδρου του Ιστορικού Αρχείου κου Χρήστου Σταθόπουλου με τίτλο " Ιστορία του Προσκοπισμού στην Θεσσαλονίκη ". Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο ο κος Ευάγγελος Βενιζέλος θυμήθηκε τις σημαντικές προσωπικότητες της πόλης που υπήρξαν Πρόσκοποι και που στάθηκαν η αφορμή να γίνει και αυτός Πρόσκοπος. Ανατρέξαμε στο Παγκόσμιο Προσκοπικό Συνέδριο της Θεσσαλονίκης  και του παρουσιάσαμε τις επικείμενες δράσεις μας για τον εορτασμό των 110 χρόνων του Ελληνικού Προσκοπισμού. Τέλος, συζητήσαμε μαζί του θέματα προβολής και επικοινωνίας και δήλωσε έτοιμος να σταθεί αρωγός στις προσπάθειές μας αυτές.

Ο κύριος Ε. Βενιζέλος μας είχε παραχωρήσει στις αρχές τις χρονιάς μία συνέντευξη στην οποία είχε μοιραστεί μαζί μας προσωπικές αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια στην Θεσσαλονίκη ως Πρόσκοπος και αναφέρθηκε στις φιλίες, στα εφόδια και τις δεξιότητες που αποκόμισε από τον Προσκοπισμό. Τη συνέντευξη μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.