Τελετή Ονομασίας Προσκόπων Έθνους

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 21/11/2019
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τιμά με την παρουσία του 
την κορυφαία στιγμή στη ζωή των εφήβων Προσκόπων!

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, θα απονείμει σε 237 νέους και νέες Προσκόπους το μαντήλι του Προσκόπου Έθνους.

Η ονομασία κάθε Ανιχνευτή/Ανιχνεύτριας σε Πρόσκοπο Έθνους, αποτελεί την κορύφωση της Προσκοπικής πορείας τους και σηματοδοτεί ταυτόχρονα τη μετάβαση ενός/μιας εφήβου από την ηλικία της ξέγνοιαστης διασκέδασης στη φάση των μεγάλων αποφάσεων για το μέλλον και της ανάληψης ευθυνών ζωής. Κάθε νέος/νέα  που θα ονομαστεί Πρόσκοπος Έθνους έχει αποδείξει στην πράξη ότι έχει αναπτύξει γνώσεις, ικανότητες και συμπεριφορές που θα του επιτρέψουν να ξεχωρίσει ως πολύτιμη μονάδα στην κοινωνία του αύριο.

Το έτος 2020 συμπληρώνονται 110 χρόνια από τότε που ο Προσκοπισμός επίσημα εδραιώθηκε στη χώρα μας ως νέα εξωσχολική μέθοδος αγωγής των νέων. Ο Προσκοπισμός είναι μια παγκόσμια κίνηση για νέους, με ρίζες στις αρχαίες ελληνικές παιδαγωγικές και φιλοσοφικές απόψεις, στον χριστιανισμό  και τον δυτικοευρωπαϊκό πολιτισμό, με σύγχρονο οικολογικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Η προσφορά στον συνάνθρωπο και στην κοινωνία συνάδει απόλυτα με την συνεχή ατομική βελτίωση του ατόμου. 
 
Η τελετή ονομασίας Προσκόπων Έθνους θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών-Ψυχικού (ώρα 12.00).

Χάρτης πρόσβασης: https://www.haef.gr/el/Contact/PsyxikoMap