Εγχειρίδιο βιωματικής εκπαίδευσης των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης – Παιχνίδια, Δράσεις ανά κλάδο

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 14/11/2023
A/A: 104 / 2023

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Με χαρά σας παρουσιάζω την έκδοση του εγχειριδίου που αφορά στην εφαρμογή των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσω δράσεων και Παιχνιδιών για κάθε ηλικία, το οποίο δημιουργήθηκε, με την επιμέλεια της Εφορείας Εφαρμογής και Συντονισμού Προσκοπικού Προγράμματος.

Αυτό το έργο αποτελεί το αποτέλεσμα πολύμηνης προσπάθειας, με τη συλλογή χρήσιμου υλικού ανά κλάδο και πέραν αυτού.

Πρόκειται για ένα παζλ ιδεών, το οποίο προσπαθεί να μεταφέρει βιωματικά το σύνολο των εμπνεύσεων και ανακαλύψεων στα Ενήλικα στελέχη μας, ένας συνδυασμός πλούσιου υλικού που προέρχεται, από έγκυρες διαδικτυακές πηγές, συμμετοχή σε Εθνικές και Διεθνείς συναντήσεις και φυσικά από τη φαντασία των συντελεστών του.

Το σύνολο των δράσεων και των παιχνιδιών, δεν έχουν ηλικία. Μπορείτε να προσαρμόσετε και να δοκιμάσετε τα πάντα με μόνη αλλαγή την ένταση και έκταση του παιχνιδιού ή της δράσης.

Ο στόχος αυτού του εγχειριδίου είναι να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε νέους δρόμους προς την εξερεύνηση και την πιο βαθιά κατανόηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης τους οποίους θα μεταλαμπαδεύσετε στα ανήλικα στελέχη μας.

Σας καλώ να αφήσετε ελεύθερη τη φαντασία σας και να δημιουργήσετε τις δικές σας προσαρμογές, εμπνευσμένοι από τις προτάσεις που παραθέτουμε, ώστε να μετατρέψετε τους 17 Στόχους σε δημιουργικά παιχνίδια και ευφάνταστες δράσεις για το τμήμα σας.

Συνολικά θα βρείτε 5 αρχεία. Το ένα αρχείο περιέχει όλο το υλικό συγκεντρωμένο και τα άλλα τέσσερα το υλικό κατά κλάδους. 

Τα αρχεία, μπορείτε να τα αποκτήσετε πατώντας το παρακάτω link στην ενότητα «Υποστηρικτικό υλικό & Ιδέες για δράσεις ανά Κλάδο»: https://www.sep.org.gr/el/static/sdg 

Καλή Βιώσιμη, Προσκοπική χρονιά και καλές δράσεις σε όλα τα Τμήματα μας!
Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 113 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ_104_2023.pdf