Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Συσκευών και Αξεσουάρ σε συνεργασία με Vodafone, σεζόν 2023-2024

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 28/09/2023
A/A: 81 / 2023

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων


Τα τελευταία 16 χρόνια έχουμε δημιουργήσει μαζί με τη Vodafone ένα βραβευμένο πρόγραμμα που συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και ενισχύει την βιωσιμότητα μέσα από τη διαδικασία ανακύκλωσης. Στόχος του προγράμματος είναι να συλλέξουμε όσες περισσότερες συσκευές και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας μπορούμε, με σκοπό την αξιοποίηση και επαναχρησιμοποίηση των υλικών από τα οποία είναι κατασκευασμένα.

Από το 2008 μέχρι σήμερα, οι Έλληνες Πρόσκοποι έχουν ανακυκλώσει περισσότερες από 95.437 συσκευές κινητών και αξεσουάρ μέσω του προγράμματος ανακύκλωσης, αριθμός ρεκόρ για αντίστοιχα προγράμματα.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο και να το μοιραστείτε στα κοινωνικά δίκτυα: https://youtu.be/n2PeInHWBp0

Καλούμε λοιπόν και φέτος όλα τα Προσκοπικά Συστήματα να συνεχίσουμε να κάνουμε τον Νόμο μας πράξη, συγκεντρώνοντας τις δυνάμεις μας σε έναν κοινό στόχο: την προστασία της φύσης!

Όπως κάθε χρόνο, το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Συσκευών και Αξεσουάρ θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου 2024, οπότε και θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στην Κεντρική Διοίκηση οι συμπληρωμένες καρτέλες με τις συσκευές και τα αξεσουάρ που συνέλεξε κάθε Σύστημα καθ’ όλη την περίοδο διάρκειας του προγράμματος. Τα πρώτα 15 Προσκοπικά Συστήματα που θα έχουν συγκεντρώσει και παραδώσει τη μεγαλύτερη ποσότητα σε κινητά τηλέφωνα και αξεσουάρ, θα κερδίσουν όπως κάθε χρόνο ένα χρήσιμο δώρο! Φέτος, το Κλιμάκιο που θα έρθει πρώτο στην κατάταξη θα κερδίσει ένα drone DJI Mini 2 SE και τα υπόλοιπα 14 Συστήματα θα κερδίσουν μία δωροεπιταγή 200€ από το Προσκοπικό Πρατήριο, για υλικά και είδη πλην της Προσκοπικής Στολής.

Διαδικασία συμμετοχής:
- Συγκεντρώνετε όσες περισσότερες συσκευές και αξεσουάρ (κινητά τηλέφωνα, φορτιστές, μπαταρίες κινητών τηλεφώνων, hands free, tablets, καλώδια, θήκες, προσόψεις κ.λπ.). 
- Τα πηγαίνετε στο πλησιέστερο κατάστημα Vodafone (δείτε εδώ ποιο είναι δίπλα σας).
- Σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο καταστήματος πραγματοποιήστε την καταμέτρηση των αξεσουάρ & συσκευών, συμπληρώνεται και σφραγίζεται το σχετικό έντυπο (επισυνάπτεται). 
- Αποστέλλετε έως τις 31.3.2024 στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] το παραπάνω συμπληρωμένο έντυπο, μαζί με μία φωτογραφία που αποτυπώνει τον κάδο ανακύκλωσης γεμάτο, μαζί με τα μέλη του Κλιμακίου.

Επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στο πρόγραμμα, έχει δημιουργηθεί προωθητική αφίσα για να τοποθετηθεί σε όλα τα Προσκοπικά Κλιμάκια. Επίσης, να ενημερώσουμε ότι επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα κατασκευής νέων κάδων, όσα Προσκοπικά συστήματα δεν έχουν, προτείνεται η τοποθέτηση διάφανου ή χάρτινου κουτιού στο χώρο της Εστίας τους 

Τέλος, περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sep.org.gr/vodafone ή επικοινωνήστε με τον Βοηθό Γενικό Έφορο Γ.Ε./Σ.Ε.Π. κ. Κωνσταντίνο Εφραιμίδη (6945290590 ή [email protected]).

Είμαι βέβαιος ότι και αυτή τη χρονιά Πρόσκοποι από όλη την Ελλάδα θα αγκαλιάσουν το πρόγραμμα ανακύκλωσης με στόχο να συλλέξουν για ανακύκλωση όσες περισσότερες συσκευές και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας είναι δυνατό, ώστε να ενισχύσουν την προσπάθεια όλων μας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. 

Με τη συγκεκριμένη δράση συμβάλουμε στην εφαρμογή των Στόχων:
12: ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 
17: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ
Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 113 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
12 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 81_2023.pdf
ΑΝ.81_VF_ΚΑΡΤΕΛΑ_2023-2024.jpg
ΑΝ.81_003 A3 SCOUT RECYCLE_SEP_2023.pdf
ΑΝ.81_Vodafone_Flyer_A5_SEP_2023.pdf