Η Ώρα της Γης, Σάββατο 26 Μαρτίου 2022, 20:30 μ.μ.

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 17/03/2022
A/A: 37 / 2022

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Περιβάλλοντος

Το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022, στις 20:30 (τοπική ώρα) θα σβήσουν τα φώτα σε όλη τη Γη, για μια ώρα. Είναι η «Ώρα της Γης»!

Η Ώρα της Γης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και ξεκίνησε το 2007 από το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF). Αυτή τη μία ώρα το WWF ζητά από τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, να σβήσουν τα μη απαραίτητα ηλεκτρικά φώτα από τις 20:30 μ.μ. έως τις 21:30 με σκοπό να επιστήσουν την προσοχή μας στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η Ώρα της Γης είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια δραστηριότητα για το περιβάλλον. Το 2021 συμμετείχαν 192 χώρες! Είναι ένα ηχηρό μήνυμα, μια ευκαιρία για ν’ αρχίσουμε να αλλάζουμε τον πλανήτη προς το καλύτερο και να συνεργαστούμε για να προστατεύσουμε και να αποκαταστήσουμε τη φύση. Το φετινό σύνθημα είναι: «Διαμορφώνουμε το μέλλον μας».

Αγαπάμε αυτόν τον πλανήτη και οτιδήποτε ζει πάνω σε αυτόν. Εμείς οι Έλληνες Πρόσκοποι προσπαθούμε να τον κάνουμε καλύτερο εδώ και 111 χρόνια, γι’ αυτό και τα τελευταία 13 χρόνια συμμετέχουμε στην συμβολική εκστρατεία «Η ‘Ώρα της Γης» επιβεβαιώνοντας κάθε χρόνο το δυναμικό ενδιαφέρον των Προσκόπων για πρωτοβουλίες και δράσεις για το περιβάλλον και την προτεραιότητα της Προσκοπικής Κίνησης παγκοσμίως σε δράσεις που έχουν σαν στόχο τους την προστασία του πλανήτη μας. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και το πρόγραμμα Earth Tribe που ξεκινάει αυτή την χρονιά και στη χώρα μας και καλεί τα μέλη μας να ενταχθούν σε μια παγκόσμια κοινότητα (Earth Tribe) συμμετέχοντας σε ένα παγκόσμιο κίνημα νέων παγκόσμιων πολιτών για την διατήρηση και προστασία του πλανήτη μας.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν ενεργά, για άλλη μια φορά, στο παγκόσμιο αυτό γεγονός. Καλούνται όλα τα Συστήματα, οι Ενώσεις Παλαιών Προσκόπων, τα Προσκοπικά Κέντρα και οι Εφορείες μας να κλείσουν τα φώτα (20:30 με 21:30) στα προσκοπικά κτήρια και τις Προσκοπικές Εστίες.

Παράλληλα σας ζητάμε να στείλετε ένα μικρό βίντεο (30’’), με ένα μήνυμα για το Τι σημαίνει για σας η φύση και γιατί πρέπει να την προστατέψουμε; Το βίντεο θα το αναρτήσετε στην κλειστή ομάδα του facebook ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Γ.Ε./Σ.Ε.Π. https://www.facebook.com/groups/perivallon.ge/ με #EarthHourScoutsGR, #EarthHour, #Connect2Earth ή θα το στείλετε στο earth@sep.org.gr για να φτιάξουμε μια σύνθεση που θα προβληθεί στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Σ.Ε.Π. Το τριήμερο 25-26-27/3 θα σας δώσει ευκαιρίες και θα είναι αφορμή για εξόρμηση στην φύση, στο ξεκίνημα της Άνοιξης! Με κλήρωση, μεταξύ των συμμετεχόντων, 5 τυχεροί θα κερδίσουν ένα φακό κεφαλής από το Προσκοπικό Πρατήριο.

Στην σελίδα EARTH HOUR του site μας: http://www.sep.org.gr/el/static/perivallon-earth-hour θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και ιδέες για το βράδυ του Σαββάτου 26 Μαρτίου 2022.

Ας γίνει λοιπόν κάθε Μέλος της Προσκοπικής Κίνησης παράδειγμα αυτής της μεγάλης προσπάθειας γιατί η Ώρα της Γης μας υπενθυμίζει ότι ο πλανήτης μας χρειάζεται την προσοχή μας και δεν πρέπει να το αγνοούμε πια.





Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 112 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
11 ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
13 ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 37_2022.pdf