ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Σ.Ε.Π. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διοικητικό Συμβούλιο
Ημ/νια Έκδοσης: 01/03/2022

Ανακοίνωση

 ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Σ.Ε.Π. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων ενώνει την φωνή του με την Παγκόσμια Οργάνωση της Προσκοπικής Κίνησης – W.O.S.M. και εκφράζει τη βαθύτατη ανησυχία του για την εν εξελίξει στρατιωτική επιχείρηση προς την Ουκρανία και τη γενική επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή.

Οι αποφάσεις για οποιαδήποτε διακρατική διαφορά θα πρέπει να λαμβάνονται σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς δικαίου και με τον απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των εθνών.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός της Προσκοπικής Κίνησης – W.O.S.M. έχει ήδη ανακοινώσει ότι διατηρεί επαφή με την Εθνική Οργάνωση Προσκόπων της Ουκρανίας και κατά καιρούς θα ενημερώνει για τις ανάγκες τους. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Π. επικοινώνησε επίσης με τα αδέλφια μας στην Ουκρανία εκφράζοντας την αλληλεγγύη των Ελλήνων Προσκόπων και την ευχή να τελειώσει άμεσα αυτός ο εφιάλτης.

Ο Παγκόσμιος Προσκοπισμός έχει μια μακρά και περήφανη ιστορία υπεράσπισης της ειρήνης, της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των παιδιών σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου εμφανίζονται συγκρούσεις, από όπου και αν αυτές προέρχονται. Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων ελπίζει ότι θα γίνουν όλες οι αναγκαίες προσπάθειες για να διασφαλιστεί η άμεση παύση των εχθροπραξιών και η προστασία όλων των αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, δίνοντας προτεραιότητα στη διπλωματία για την ειρηνική αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων.

Ο καλύτερος κόσμος που θέλουμε να δημιουργήσουμε είναι ένας κόσμος ειρήνης και ευημερίας, ένας κόσμος χωρίς πρόσφυγες, ξεριζωμό και πόνο. Ποτέ η ανθρωπότητα δε βγήκε κερδισμένη κατηφορίζοντας το δρόμο της βίας, της μισαλλοδοξίας και της απώλειας ανθρώπινων ζωών.




Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 112 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ

Επισυνάψεις

ΔΗΛΩΣΗ Δ.Σ. Σ.Ε.Π. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.pdf