Μεγάλη Σύνθετη Δράση του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου «π.δ.*21plus … όπως λέμε παραμένουμε δυνατοί»

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 13/01/2022
A/A: 6 / 2022

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου

Έχουν περάσει κιόλας έξι χρόνια από τη διεξαγωγή του «π.δ.*15» που ακολουθήθηκε από το «πδ*17» και το «πδ*19». Πρόκειται για τις Μεγάλες Σύνθετες Δράσεις του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου που πραγματοποιήθηκαν στην Καβάλα, στην Κέρκυρα και στην Πελοπόννησο. Φιλίες, βιώματα, εμπειρίες, ανακάλυψη, περιπέτεια, ζωηρές αναμνήσεις είναι οι λέξεις που συνοδεύουν τις δράσεις αυτές!

Με την εμπειρία και τις αναμνήσεις των προηγούμενων δράσεων και ακολουθώντας το τρίπτυχο Χαρά- Εξέλιξη-Παρέμβαση, η Εφορεία Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου Γ.Ε. σας προσκαλεί να γίνουμε για ακόμη μία φορά, μέλη μιας παρέας! ...Μιας παρέας που θα συμμετάσχει στη Μεγάλη Σύνθετη Δράση του Κλάδου, «π.δ.*21plus», από τις 24 έως τις 27 Μαρτίου 2022, στο Προσκοπικό Κέντρο Συκιάς στην Φωκίδα.

Η προετοιμασία της 4ης Μεγάλης Σύνθετης Δράσης του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου «π.δ.*21plus» έχει αρχίσει, ακολουθούν σημαντικές πληροφορίες για τη δράση:

ΤΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ
Η δράση «π.δ. *21plus» θα έχει ως βάση το Προσκοπικό Κέντρο Συκιά στην Φωκίδα, ωστόσο θα υπάρξουν μετακινήσεις στις κοντινές πόλεις.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Τα Μέλη Προσκοπικών Δικτύων καθώς και τα Ενήλικα Στελέχη, για να συμμετάσχουν στη δράση θα πρέπει να:
έχουν απογραφεί για την προσκοπική χρονιά 2021-2022,
έχουν συμπληρώσει την ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (ηλεκτρονική φόρμα) και
να έχουν καταβάλλει την οικονομική συμμετοχή τους στη δράση μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Μέλη Προσκοπικών Δικτύων και Ενήλικα Στελέχη πρέπει να στείλουν την ατομική δήλωση συμμετοχής το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 25 Φεβρουάριου 2022.

Η δήλωση πρέπει να συμπληρωθεί ηλεκτρονικά στη φόρμα: https://forms.gle/vrYuY3XVkXdk1mer6 με επισυναπτόμενο και το σχετικό έντυπο έγκρισης που θα βρείτε συνημμένο στην παρούσα ανακοίνωση. Ακόμα σας καλούμε να βγάλετε μια ατομική φωτογραφία, κρατώντας 2 αντικείμενα που να ξεκινάνε από «π&δ»(πχ, παγούρι….)  και να την επισυνάψετε στην ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι παραπάνω δραστηριότητες του προγράμματος ορίζεται η οικονομική συμμετοχή κατ’ άτομο στο ποσόν των ογδόντα Ευρώ (€ 80,00). Για τους συμμετέχοντες από την νησιωτική Ελλάδα ισχύει μείωση του κόστους συμμετοχής 30%, δηλαδή η οικονομική συμμετοχή διαμορφώνεται στο ποσόν των πενήντα έξι Ευρώ (€ 56,00). Η οικονομική συμμετοχή περιλαμβάνει τα έξοδα διαμονής, διατροφής, αναμνηστικών, προγράμματος και μετακινήσεων κατά τη διάρκεια της δράσης. Δεν καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης από και προς τον χώρο της δράσης στην Φωκίδα.

Η καταβολή της οικονομικής συμμετοχής θα γίνει µε κατάθεση στην Οικονομική Υπηρεσία του Σ.Ε.Π. ή στον τραπεζικό λογαριασμό της ALPHAΒΑΝΚ 362-002002-004000 (IBAN: GR 40 0140 3620 3620 0200 2004 000), αναγράφοντας ως αιτιολογία «Π∆21 - Ονοµατεπώνυµο συµµετέχοντα». Σε κάθε περίπτωση, ο συμμετέχων πρέπει να επισυνάψει το αντίγραφο της απόδειξης είσπραξης της Οικονομικής Υπηρεσίας ή του καταθετηρίου της τράπεζας στην ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής.

Στο «πδ*21plus» έχει προβλεφθεί να ακολουθηθούν όλα τα μέτρα ασφάλειας και οι οδηγίες ατομικής και συλλογικής υγιεινής για τον περιορισμό της διάδοσης του covid-19, συμφώνα με τις αρμόδιες αρχές και τις ανακοινώσεις της Γενικής Εφορείας.

Συντονιστής της 4ης Μεγάλης Σύνθετης Δράσης του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου, «π.δ.*21plus» είναι ο Αν. Έφορος Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου Γ.Ε. κ. Χρήστος Παπαφιλόπουλος (6948711264).

Τον τομέα του προγράμματος έχει αναλάβει η Αρχηγός Προσκοπικού Δικτύου του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ρέθυμνου κα. Μαριάννα Λαχνιδάκη (696971671828) και τον τομέα της διοικητικής μέριμνας ο Έφορος Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου Π.Ε. Σαρωνικού κ. Κωνσταντίνος Κεσκίνογλου (6942602167). Την οργανωτική ομάδα συμπληρώνουν μέλη της ομάδας εργασίας της Εφορείας Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου Γ.Ε.

Τα Προσκοπικά Δίκτυα συνεχίζοντας την παράδοση των δράσεων με το πρόσημο πδ*, δίνουν ως σημείο συνάντησης το Προσκοπικό Κέντρο Συκιά στην Φωκίδα.

Τον Μάρτιο, από τις 24 έως τις 27, τα Μέλη και τα Ενήλικα Στελέχη του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου θα ανακαλύψουν, θα εξελιχθούν, θα δράσουν, παραμένοντας δυνατοί…
Στο πδ*21plus…



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 112 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 6_2022.pdf
ΑΝ.6_Αφίσα δράσης.jpg.jpeg
ΑΝ.6_Έγκριση ΑΣ_πδ21plus.doc