21οι Ναυτοπροσκοπικοί Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 07/10/2021
A/A: 88 / 2021

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων

H Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων Γ.Ε. είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πραγματοποίηση των 21ων Ναυτοπροσκοπικών Ιστιοπλοϊκών Αγώνων. Τη φετινή ιδιαίτερη χρονιά που επανερχόμεθα στις δράσεις, καλούνται όλα τα Συστήματα να δώσουν το παρόν, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που επιβάλουν οι υγειονομικοί περιορισμοί, χωρίς όμως να υστερούν στον ενθουσιασμό για απόπλου και για θαλασσινές δραστηριότητες. 

Οι 21οι Ναυτοπροσκοπικοί Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 6 & 7 Νοεμβρίου 2021 στο «Διεθνές Ναυτοπροσκοπικό και Ναυταθλητικό Κέντρο Δέλτα Φαλήρου». Στους Αγώνες προσκαλούνται να συμμετάσχουν Ναυτοπροσκοπικές Λέμβοι κάθε κατηγορίας, Παραδοσιακά Ιστιοφόρα Σκάφη αλλά και Σκάφη Ανοικτής Θάλασσας.

Οι Αγώνες θα εκκινήσουν στον θαλάσσιο στίβο μπροστά από τη Μαρίνα Δέλτα Φαλήρου, με σημείο εκκίνησης σημαδούρα κίτρινη με σήμα Σ.Ε.Π. και το Σκάφος της Επιτροπής και θα περιλαμβάνουν:
Το Σάββατο 6/11/2021: τρεις ιστιοδρομίες (παλινδρομική, όρτσα-πρίμα) με ώρα της πρώτης εκκίνησης 12.30 και με εκκίνηση της δεύτερης 20’ το αργότερο μετά τη λήξη της πρώτης και με πληρώματα στις Λέμβους του Σ.Ε.Π., Προσκόπους, Ανιχνευτές, Μέλη Προσκοπικών Δικτύων και Βαθμοφόρους.
Την Κυριακή 7/11/2021: τρεις ιστιοδρομίες (παλινδρομική, όρτσα-πρίμα) με ώρα της πρώτης εκκίνησης 11.00 και με εκκίνηση της δεύτερης 20’ το αργότερο μετά τη λήξη της πρώτης και με πληρώματα στις Λέμβους του Σ.Ε.Π., Προσκόπους, Ανιχνευτές, Μέλη Προσκοπικών Δικτύων και Βαθμοφόρους.

Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ενδέχεται να αναπροσαρμοστεί.

Όλα τα Σκάφη του Σ.Ε.Π. πρέπει να είναι καταμετρημένα, ασφαλισμένα έναντι αστικής ευθύνης και να φέρουν τα προβλεπόμενα έγγραφα και εφόδια ασφαλείας καθώς και υποχρεωτικά VHF.


Συμμετοχή Παραδοσιακών Ιστιοφόρων Σκαφών & Σκαφών Ανοικτής Θάλασσας
Στους Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες του Σαββάτου & Κυριακής 6-7/11/2021 προσκαλούνται να συμμετέχουν Παραδοσιακά Ιστιοφόρα Σκάφη καθώς και Σκάφη Ανοικτής Θάλασσας, με ή χωρίς καταμέτρηση.

Πληρώματα 
Τα πληρώματα πρέπει να φοράνε κατάλληλη στολή πληρώματος με προσκοπικό μαντήλι. Επίσης, πρέπει να προβλεφθεί η χρήση καπέλου, γυαλιών ηλίου, αντηλιακού, αδιάβροχης και ζεστής ενδυμασίας, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες των ημερών υλοποίησης των Αγώνων. Πρόχειρη ξηρά τροφή και νερό θα προβλεφθεί με ευθύνη των πληρωμάτων.

Για πληρώματα από όλη την Ελλάδα που επιθυμούν να συμμετέχουν στους Αγώνες μπορεί με ευθύνη της Εφορείας Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων Γ.Ε. να αναζητηθεί η δυνατότητα να διατεθεί σκάφος συμμετοχής και να φιλοξενηθούν στο Διεθνές Ναυταθλητικό και Ναυτοπροσκοπικό Κέντρο Δέλτα Φαλήρου. (η εκδήλωση ενδιαφέροντος για πληρώματα μπορεί να σταλεί μέχρι την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνσηsea.scouts@sep.org.gr.) Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στoν Αναπληρωτή Έφορο Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων Γ.Ε. κ. Βαγγέλη Φραγκόπουλο (τηλ. 6936584159), καθώς και στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση.

Επίσης καλούνται προσκοπικά σκάφη από όλη την Ελλάδα να συμμετάσχουν με το πλήρωμα τους. Θα αναζητηθεί η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης για τη μεταφορά των σκαφών. 

Συνάντηση Κυβερνητών
Αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τα διαδικαστικά θέματα των Αγώνων θα δοθούν από την Οργανωτική Επιτροπή σε συνάντηση Κυβερνητών στο «Διεθνές Ναυταθλητικό και Ναυτοπροσκοπικό Κέντρο Δέλτα Φαλήρου», το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021, με ώρα έναρξης 10.30 και λήξη στις 11.30.

Επιτροπή Αγώνων
Η Επιτροπή Αγώνων είναι υπεύθυνη για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διεξαγωγή των Αγώνων και η σύνθεσή της θα ανακοινωθεί στη συνάντηση των Κυβερνητών. 

Γραμματεία Αγώνων
Η Γραμματεία των Αγώνων θα λειτουργεί στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Δέλτα ή στον προαύλιο χώρο μία ώρα νωρίτερα από την έναρξη των Αγώνων και έως μία ώρα μετά τη λήξη του τελευταίου αγωνίσματος.
Στον χώρο μπροστά από τη Γραμματεία θα αναρτώνται και οι σχετικές με τους Αγώνες ανακοινώσεις και όσες κρίνονται ως επείγουσες ή αναγκαίες θα ανακοινώνονται στο VHF.

Σήματα Αγώνων
Κάθε Σκάφος θα φέρει το Διακριτικό σήμα Ναυτοπροσκοπικών Σκαφών.

Δηλώσεις Συμμετοχής 
Οι ονομαστικές καταστάσεις συμμετοχής Πληρωμάτων και Κυβερνητών, ανά ημέρα αγώνα, πρέπει να κατατεθούν στην Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων Γ.Ε. ηλεκτρονικά στη διεύθυνση sea.scouts@sep.org.gr, το αργότερο μέχρι την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 (υπόδειγμα συνημμένο στην παρούσα Ανακοίνωση).
Παράλληλα θα πρέπει να κατατεθεί στην ALPHA BANK αρ. λογ.: 362-002002-004000, IBAN GR40 0140 3620 3620 0200 2004 000 ή στην Οικονομική Υπηρεσία του Σ.Ε.Π. το ποσό της συμμετοχής. Κάθε πλήρωμα θα συμβάλλει στις δαπάνες των Αγώνων με το ποσό των € 40,00.

Το Σάββατο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εορταστικός μπουφές για τους συμμετέχοντες με προβολή βίντεο και μουσική. Παρακαλούνται Ναυτοπροσκοπικά Συστήματα που επιθυμούν να αποστείλουν ηλεκτρονικά στην διεύθυνση sea.scouts@sep.org.gr βίντεο μικρής διάρκειας και φωτογραφίες από δράσεις.

Απονομές
Οι 21οι Ναυτοπροσκοπικοί Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες θα ολοκληρωθούν με την τελετή απονομής και θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Διεθνούς Ναυταθλητικού και Ναυτοπροσκοπικού Κέντρου Δέλτα Φαλήρου, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, ακριβώς μετά την λήξη των αγώνων.

Επίσης όποια Ναυτοπροσκοπικά Συστήματα το επιθυμούν, τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα σύμφωνα με την Ανακοίνωση 75/2021, μπορούν να πραγματοποιήσουν τις δράσεις τους, στον προαύλιο χώρο του Ναυταθλητικού και Ναυτοπροσκοπικού Κέντρου Δέλτα Φαλήρου συμβάλλοντας έτσι στη γιορτή της Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων.Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 111 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
14 ΖΩΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 88_2021.pdf
ΑΝ.88_ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 21οι ΝΠ ΑΓΩΝΩΝ_2021.doc