Το Σ.Ε.Π. δημιουργεί app για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 04/10/2021
A/A: 85 / 2021

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Όπως γνωρίζετε οι Έλληνες Πρόσκοποι είμαστε υπερήφανοι πρεσβευτές των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., αφιερώνοντας πάνω από 6.500.000 ώρες εθελοντικής εργασίας το χρόνο υλοποιώντας πάνω από 1.200 δράσεις κοινωνικής παρέμβασης και ευαισθητοποίησης. Σε παγκόσμιο επίπεδο στην προσπάθεια του Ο.Η.Ε. οι Πρόσκοποι έχουν συνεισφέρει έμπρακτα περισσότερες από 2 δισεκατομμύρια ώρες κοινωνικής προσφοράς με στόχο την ειρήνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο των ποικίλων δραστηριοτήτων για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας για την σημαντικότητα εφαρμογής των Στόχων στην καθημερινότητα, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Vodafone και συγκεκριμένα μέσω του προγράμματος World of Difference, δημιούργησε το πρώτο ελληνικό app αποκλειστικά για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. 

Το Scouts4SDGs_app είναι διαθέσιμο και για android και για ios συσκευές και μεταφρασμένο σε 75 γλώσσες διαλέκτους. Περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες για τους Στόχους καθώς και καλές πρακτικές εφαρμογής τους. Παράλληλα μέσω ενός ευφάνταστου διαδραστικού παιχνιδιού οι χρήστες θα μπορούν να μαθαίνουν, παίζοντας, σημαντικά στοιχεία και πληροφορίες για κάθε Στόχο αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Δημήτρη Μπουφίδη που εργάστηκε για τη δημιουργία της εφαρμογής καθώς και τον Βοηθό Γενικό Έφορο κ. Κωνσταντίνο Εφραιμίδη συνολικά για τη δουλειά του στο πρόγραμμα Scouts4SDGs το οποίο ήδη έχει ηχηρή απήχηση σε φορείς που ασχολούνται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε.

Αγαπητοί μου,

Σας προσκαλώ όλους να αποκτήσετε αυτή τη δωρεάν εφαρμογή στο κινητό σας, να παρακολουθείτε τις Προσκοπικές εξελίξεις σχετικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης αλλά κυρίως να συμβάλλετε με τις καθημερινές σας πράξεις στην επίτευξη των στόχων αυτών αναλαμβάνοντας το δικό σας μερίδιο ευθύνης στη Παγκόσμια προσπάθεια για τη δημιουργία ενός καλύτερου Κόσμου.

Scouts4SDGs - Φτιάχνουμε έναν καλύτερο κόσμο σε 17 βήματα, μαζί!




Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 111 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 85_2021.pdf