8η Εκπαίδευση Μελών της ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ, Οκτώβριος 2021 (διαδικτυακά)

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 01/10/2021
A/A: 83 / 2021

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Περιβάλλοντος

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

H Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής που συντονίζεται από την Εφορεία Εφαρμογής Προγραμμάτων Περιβάλλοντος Γ.Ε. επιθυμεί να διευρύνει το δίκτυο Διασωστών Άγριας Ζωής που αριθμεί πάνω από 200 μέλη πανελλαδικά και διοργανώνει την 8η Εκπαιδευτική Συνάντηση, που απευθύνεται στα ενήλικα μέλη του Σ.Ε.Π. από τις περιοχές Ανατολικής Κρήτης, Πελοποννήσου (Τρίπολη, Άργος, Καλαμάτα), Κατερίνης, Καρδίτσας και τα νησιά Σύρος, Κάλυμνος και Σαντορίνη και σε όσα Συστήματα είναι ήδη μέλη της ΠΟΔΑΖ και θέλουν κι άλλα μέλη τους να εκπαιδευτούν.

Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή σε αυτό το βραβευμένο πρόγραμμα καθώς και τον αρχικό σχεδιασμό του, θα δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερα Ενήλικα Μέλη μας να αποκτήσουν γνώσεις για τη διάσωση άγριων ζώων (wildlife) που διατρέχουν κίνδυνο και απαιτεί ένα μοναδικό σύνολο δεξιοτήτων και γνώσεων, πολύ διαφορετικό από εκείνο που χρησιμοποιείται για τον χειρισμό κατοικίδιων ζώων.

Ο κύκλος της 8ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης της ΠΟΔΑΖ θα αποτελείται από παρουσιάσεις, δομημένες σε τρεις ενότητες των δυόμιση ωρών. Ο πρώτος κύκλος θα ξεκινήσει την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 (19:00 με 21:30) και θα συνεχιστεί στις 27 & 31 Οκτωβρίου 2021.

Η «Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής» αποτελεί την υλοποίηση ενός προγράμματος που χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, το 2019-20, και αποσκοπεί στην περισυλλογή των τραυματισμένων ή ορφανών θηλαστικών, πουλιών, ερπετών, θαλασσίων οργανισμών κ.λπ. στη χώρα μας, συνεπικουρώντας τις Περιβαλλοντικές Οργανώσεις και τα Κέντρα Διάσωσης και Περίθαλψης. Το σχέδιο υλοποιείται με τη συμμετοχή οργανώσεων που εξειδικεύονται στη διάσωση και την περίθαλψη άγριων ζώων, όπως ΑΝΙΜΑ, ΑΡΧΕΛΩΝ, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, ΑΡΙΩΝ, ΜΟΜ, ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ κ.λπ.

Τα Ενήλικα Στελέχη του Σ.Ε.Π., μέλη Προσκοπικών Δικτύων και μέλη Ε.Π.Π. που επιθυμούν να ενταχθεί το Σύστημά τους στο πανελλήνιο δίκτυο της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής και να φέρουν και στη στολή τους το ειδικό διακριτικό, καλούνται να κάνουν αίτηση για την 8η Εκπαιδευτική Συνάντηση της ΠΟΔΑΖ έως την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, αποστέλλοντας στο mail της Εφορείας Περιβάλλοντος [email protected] τα στοιχεία τους (όνομα-επώνυμο, κινητό τηλέφωνο, e-mail, διεύθυνση σπιτιού, θέση στο Σ.Ε.Π., Σύστημα).
Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 111 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
14 ΖΩΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ
15 ΖΩΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 83_2021_ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ.pdf