Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Συσκευών και Αξεσουάρ σε συνεργασία με Vodafone

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 20/09/2021
A/A: 77 / 2021

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων

Τα τελευταία 14 χρόνια έχουμε δημιουργήσει μαζί με τη Vodafone ένα βραβευμένοπρόγραμμα που συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και ενισχύει την βιωσιμότητα μέσα από τη διαδικασία ανακύκλωσης. Στόχος του προγράμματος είναι να συλλέξουμε όσες περισσότερες συσκευές και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας μπορούμε, με σκοπό την αξιοποίηση και επαναχρησιμοποίηση των υλικών από τα οποία είναι κατασκευασμένα.

Από το 2008 μέχρι σήμερα, οι Έλληνες Πρόσκοποι έχουν ανακυκλώσει περισσότερες από 77.778 συσκευές κινητών και αξεσουάρ μέσω του προγράμματος ανακύκλωσης, αριθμός ρεκόρ για αντίστοιχα προγράμματα.

Αναλυτικότερα, μόνο τα τελευταία 4 χρόνια, έχουν συλλεγεί περισσότερες από 37.000 συσκευές και αξεσουάρ, συμβάλλοντας: 
στην αποτροπή 9.000 κιλών CO2 στην ατμόσφαιρα
στην αποτροπή απόρριψης στη χωματερή 3,3 κιλών τοξικών μετάλλων (μόλυβδος, υδράργυρος, κάδμιο, αρσενικό)
στην ανάκτηση και επαναχρησιμοποίηση 193 κιλών μετάλλων (χαλκός, χρυσός, πλατίνα, παλλάδιο, αλουμίνιο, χάλυβας)
στην «κατάκτηση» δύο Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (12, Υπεύθυνη Κατανάλωση & 17, Συνεργασία στους Στόχους)

Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο και να το μοιραστείτε στα κοινωνικά δίκτυα: https://youtu.be/n2PeInHWBp0

Καλούμε λοιπόν και φέτος όλα τα Προσκοπικά Συστήματα να συνεχίσουμε να κάνουμε τον Νόμο μας πράξη, συγκεντρώνοντας τις δυνάμεις μας σε έναν κοινό στόχο: την προστασία της φύσης!

Όπως κάθε χρόνο, το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Συσκευών και Αξεσουάρ θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου 2022, οπότε και θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στην Κεντρική Διοίκηση οι συμπληρωμένες καρτέλες με τις συσκευές και τα αξεσουάρ που συνέλεξε κάθε Σύστημα καθ’ όλη την περίοδο διάρκειας του προγράμματος. Τα πρώτα 20 Προσκοπικά Συστήματα που θα έχουν συγκεντρώσει και παραδώσει τη μεγαλύτερη ποσότητα σε κινητά τηλέφωνα και αξεσουάρ, θα κερδίσουν όπως κάθε χρόνο ένα χρήσιμο δώρο! Φέτος, το Κλιμάκιο που θα έρθει πρώτο στην κατάταξη θα κερδίσει ένα drone DJI Mavic Mini και τα υπόλοιπα 19 Συστήματα θα κερδίσουν μία δωροεπιταγή 150€ για να προμηθευτούν ό,τι τους είναι απαραίτητο για τις δράσεις τους από το Προσκοπικό Πρατήριο.

Διαδικασία συμμετοχής:
- Συγκεντρώνετε όσες περισσότερες συσκευές και αξεσουάρ (κινητά τηλέφωνα, φορτιστές, μπαταρίες κινητών τηλεφώνων, hands free, tablets, καλώδια, θήκες, προσόψεις κ.λπ.). 
- Τα πηγαίνετε στο πλησιέστερο κατάστημα Vodafone (δείτε εδώ ποιο είναι δίπλα σας).
- Σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο καταστήματος πραγματοποιήστε την καταμέτρηση των αξεσουάρ & συσκευών, συμπληρώνεται και σφραγίζεται το σχετικό έντυπο (επισυνάπτεται). 
- Αποστέλλετε έως τις 31.3.2022 στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] το παραπάνω συμπληρωμένο έντυπο, μαζί με μία φωτογραφία που αποτυπώνει τον κάδο ανακύκλωσης γεμάτο, μαζί με τα μέλη του Κλιμακίου.

Επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχής στο πρόγραμμα, έχει δημιουργηθεί προωθητική αφίσα για να τοποθετηθεί σε όλα τα Προσκοπικά Κλιμάκια. Για όσα Κλιμάκια δεν υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης, η Κεντρική Διοίκηση μπορεί να αποστείλει έως 3 αφίσες διάστασης Α3 καθώς και flyer A5, μετά από συνεννόηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Επίσης, όσα Κλιμάκια δεν διαθέτουν κάδο ανακύκλωσης παρακαλούνται να ενημερώσουν την Κεντρική Διοίκηση στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση.

Τέλος, περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sep.org.gr/vodafone ή επικοινωνήστε με τον Βοηθό Γενικό Έφορο Γ.Ε./Σ.Ε.Π. κ. Κωνσταντίνο Εφραιμίδη στο [email protected]

Είμαι βέβαιος ότι και αυτή τη χρονιά Πρόσκοποι από όλη την Ελλάδα θα αγκαλιάσουν το πρόγραμμα ανακύκλωσης με στόχο να συλλέξουν για ανακύκλωση όσες περισσότερες συσκευές και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας είναι δυνατό, ώστε να ενισχύσουν την προσπάθεια όλων μας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. 

Με τη συγκεκριμένη δράση συμβάλουμε στην εφαρμογή των Στόχων:
12: ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 
17:ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣΟι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 111 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
12 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 77_2021.pdf
ΑΝ.77_003 A3 SCOUT RECYCLE_2021.pdf
ΑΝ.77_003 A3 SCOUT RECYCLE_2021-01.jpg
ΑΝ.77_Vodafone_Flyer_A5_2021.pdf
ΑΝ.77_VF_ΚΑΡΤΕΛΑ_2021.jpg