Δράση κοινωνικής προσφοράς «Για το πρώτο κουδούνι»

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 13/09/2021
A/A: 74 / 2021

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Σε συνέχεια της Ανακοίνωσης66/2021 σχετικά με τις δράσεις του ΣΕΠ για την ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών η Γενική Εφορεία του Σ.Ε.Π. σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Εφορείες και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης των περιοχών που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές υλοποιεί διετή δράση προσφοράς για τη συλλογή σχολικών ειδών και τη δωρεά τους σε σχολικές μονάδες των περιοχών αυτών για τα έτη 2021 και 2022.

Αυτή η δράση κοινωνικής προσφοράς με την ονομασία «Για το πρώτο κουδούνι» έχει ως στόχο να στείλει μήνυμα συμπαράστασης από συνομήλικους Προσκόπους στους συμμαθητές τους που θα ξεκινήσουν μια χρονιά εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες.

Τη φετινή χρονιά, λόγω δωρεών μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα σχολικά είδη, οι ανάγκες ήταν περιορισμένες και όσα υλικά συλλέχθηκαν αποδόθηκαν από τους Προσκόπους της Δυτικής Πελοποννήσου στα χωριά της Ηλείας. Συγκεκριμένα στο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Πλατάνου, στο Δημοτικό Σχολείο Χελιδονίου και στο Δημοτικό Σχολείο Βασιλακίου της Ηλείας. Κάθε μαθητής και μαθήτρια πήρε από μία σχολική τσάντα, η οποία είχε μέσα τετράδια, μαρκαδόρους, χάρακες και όλα τα είδη για την πρώτη μέρα στο σχολείο. Παραδόθηκαν επίσης κούτες με υλικό για τις ανάγκες των δασκάλων και του Σχολείου γενικότερα, με βοηθήματα, χαρτί Α4 και άλλα είδη. Η επιλογή των Σχολείων έγινε σε συνεννόηση με την οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας και με κριτήριο τα Σχολεία που δεν έχουν λάβει βοήθεια μέχρι τώρα από αλλού. Θα ακολουθήσει μια ακόμα δωρεά στο Δημοτικό Σχολείο Λάλα και πιθανώς στα σχολεία του Πελοπίου και της Αρχαίας Ολυμπίας.

Όσες Περιφερειακές Εφορείες συλλέγουν υλικό σήμερα για το πρόγραμμα αυτό να το αποστείλουν με την ολοκλήρωση της συλλογής στην έδρα της Κεντρικής Διοίκησης (Πτολεμαίων 1, 116 35, Παγκράτι, Αθήνα). Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Αν. Γενικό Έφορο κ. Κωνσταντίνο Βεργίτση (ageforos@sep.org.gr). Η Γενική Εφορεία θα εκδώσει νέα Ανακοίνωση και υποστηρικτικό υλικό την άνοιξη του 2022 για να προετοιμάσουμε την καλή πράξη του Σεπτεμβρίου 2022.

Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τη Περιφέρεια Δυτικής Πελοποννήσου και όλα τα Προσκοπικά Συστήματα της περιοχής που συνέδραμαν τη δράση, να συγχαρώ τις Περιφερειακές Εφορείες που έλαβαν μέρος στη δράση και κυρίως να σας καλέσω να δώσουμε μια υπόσχεση: σε δώδεκα μήνες από σήμερα να μοιράσουμε ξανά χαμόγελο και ελπίδα.



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 111 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΑΚΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 74_2021.pdf