Υλοποίηση υποστηρικτικών Webinars για ενήλικες

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 10/05/2021
A/A: 31 / 2021

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος


Σε εφαρμογή του Στρατηγικού Σχεδίου Σ.Ε.Π. 2018-2027 και στο πλαίσιο της υποστήριξης του ενήλικου δυναμικού μας αλλά και την ευρύτερης κοινωνίας, η Γενική Εφορεία συνεχίζει την διοργάνωση (σε συνέχεια των τεσσάρων προηγούμενων) ακόμη δύο διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) που έχουν ως σκοπό να δώσουν χρήσιμα εφόδια στα Ενήλικα Μέλη του Σ.Ε.Π. Αναλυτικότερα: 

Η Διαφορετικότητα το 2021 (Diversity Charter Greece), Τρίτη 18 Μαΐου 2021 - 20:00 μ.μ. 
Το webinar θα υλοποιηθεί την Τρίτη 18 Μαΐου 2021 στις 20:00 μ.μ., με θέμα «Η Διαφορετικότητα το 2021» και εισηγητή εκπρόσωπο του Diversity Charter Greece. Σημειώνεται ότι με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Μάιος του 2021 είναι ο πρώτος μήνας της Διαφορετικότητας και η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελών μας για την αξία της Διαφορετικότητας. Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, πιστό στη δέσμευσή του για ένα κόσμο χωρίς ανισότητες, με ίσες ευκαιρίες, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και ως υπερήφανος πρεσβευτής των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, υπέγραψε πρόσφατα τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Παιδική Κακοποίηση & Πώς θα την αντιμετωπίσουμε (Ένωση «Μαζί για το Παιδί» & «Πρωτοβουλία για το Παιδί»), Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 - 19:30 μ.μ.
Το webinar θα υλοποιηθεί την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 στις 19:30 μ.μ., με θέμα «Παιδική Κακοποίηση & Πώς θα την αντιμετωπίσουμε», με εισηγητές τους κ.κ. Θεοδώρα Νιώπα, Κοινωνική Λειτουργό MSc από την «Πρωτοβουλία για το Παιδί» και Νικόλαο Γιώτα, Κοινωνικό Λειτουργό - Ψυχοθεραπευτή από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Στο πλαίσιο της διαρκούς ευαισθητοποίησης σε αυτό το αντικείμενο, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων έχει εκδώσει δύο σχετικά εγχειρίδια: Οδηγός πρωτογενούς πρόληψης & αντιμετώπισης της βίας και εκφοβισμού “Υπεύθυνα Χωρίς Φόβο”» και «Η προστασία των παιδιών είναι ευθύνη όλων μας», σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί». 
ZOOM: https://zoom.us/j/91728806270 - To webinar αφορά κυρίως Ενήλικα Στελέχη του Σ.ΕΠ.
 
Και τα δύο σεμινάρια εκτός από τα παραπάνω links θα είναι διαθέσιμα και μέσω live streaming μέσα από κανάλιτ ων Προσκόπων στο YouTube.

Τα παραπάνω σεμινάρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτύξει το Σ.Ε.Π. με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και το Diversity Charter Greece και οργανώνονται από την Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων Γ.Ε. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο των σεμιναρίων μπορείτε να επικοινωνήσετε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] και pr@sep.org.gr.

.

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 111 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
3 ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ
4 ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
10 ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 31_2021.pdf
Αν.31_webminars-5-6.jpg