Παγκόσμια Διάσκεψη Νεολαίας για τις επιπτώσεις της πανδημίας στους νέους, 23-25 Απριλίου 2021

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 19/04/2021
A/A: 28 / 2021

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Οι μεγαλύτεροι οργανισμοί νέων στον κόσμο και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ηγούνται της 1ης Παγκόσμιας Διάσκεψης για τη Νεολαία, συγκεντρώνοντας 1.600 εφήβους και νέους ηλικίας 14-30 ετών από όλο τον κόσμο, ώστε να διερευνήσουν τον αντίκτυπο που έχει ο κορωνοϊός στη ζωή τους και να επενδύσουν σε καινοτόμες λύσεις που θα επιταχύνουν την ανάκαμψη από την πανδημία.

Η Παγκόσμια Διάσκεψη για τη Νεολαία που θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 23-25 Απριλίου 2021 θα αποτελέσει ένα από τα πρώτα ορόσημα της Παγκόσμιας Κινητοποίησης Νέων, μια πρωτοβουλία που επιδιώκει να διασφαλίσει ότι οι νέοι ακούγονται, υποστηρίζονται και αξιοποιούνται ως κρίσιμοι παράγοντες ανάκαμψης από την πανδημία.

Η κινητοποίηση αυτή θα προσφέρει χώρο στους νέους να συμμετέχουν συλλογικά στη διαμόρφωση της πραγματικότητάς τους σε έναν κόσμο μετά τον κορωνοϊό, να συζητήσουν και να υποβάλουν μια σειρά προτάσεων σε παγκόσμιους ηγέτες.

Στη διαδικτυακή διάσκεψη θα συμμετέχουν σχεδόν 1.600 νέοι ηλικίας 14-30 ετών και θα μεταδοθεί ζωντανά, μέσω καναλιών κοινωνικών μέσων. Οι συνεδριάσεις ολομέλειας με επικεφαλής υψηλού προφίλ ομιλητές και εμπειρογνώμονες από διάφορους διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 70 διαδραστικών ενοτήτων, θα αποτελέσουν τον πυρήνα του προγράμματος της Διάσκεψης. Το πρόγραμμα θα προσφέρεται στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, αραβικά και ρωσικά και εκτείνεται σε διαφορετικές ζώνες ώρας για να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερες και περισσότερους νέους σε παγκόσμια κλίμακα.

Εκτός από την παροχή προσωπικών και επαγγελματικών ευκαιριών ανάπτυξης για τους συμμετέχοντες, η Διάσκεψη θα προσφέρει επίσης μια πρόσκληση για τους νέους με πρόσβαση σε χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων για επενδύσεις σε τοπικές λύσεις που θα αναπτυχθούν από τους νέους για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Η Παγκόσμια Κινητοποίηση Νέων υποστηρίζεται από τους εταίρους FIFA, Salesforce, UNICEF, UNFPA, Special Olympics, Terre des Hommes, World Economic Forum, Restless Development καθώς και από τους 6 μεγάλους οργανισμούς νεολαίας - Big 6 Youth Organizations (Παγκόσμια Οργάνωση της Προσκοπικής Κίνησης - WOSM, Παγκόσμια Οργάνωση Κοριτσιών Οδηγών και Κοριτσιών Προσκόπων – WAGGGS, Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, Παγκόσμια Χριστιανική Αδελφότητα Νέων – WorldYMCA, Παγκόσμια Χριστιανική Ένωση Νεανίδων – WorldYWCA και The Duke of Edinburgh’s International Award), κυβερνήσεις, εταιρικά σήματα, ακαδημαϊκούς, νέους αναπτυξιακούς οργανισμούς και νεολαίες σε περισσότερες από 190 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν τις εργασίες της Διάσκεψης θα πρέπει να προβούν σε ηλεκτρονική εγγραφή ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://globalyouthmobilization.org/take-part/.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Παγκόσμια Διάσκεψη Νεολαίας μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο Global Youth Mobilization ή να ακολουθήσετε το @GYMobilization σε InstagramTwitter και YouTube.

Σας καλώ να αξιοποιήσετε αυτή την ευκαιρία, συνδράμοντας στις προσπάθειες που γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο για τοπικές, εθνικές και διεθνείς αλλαγές προς έναν Καλύτερο Κόσμο.



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 111 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 28_2021.pdf
ΑΝ.28_youth-01.png
ΑΝ.28_youth-02.png
ΑΝ.28_youth-03.png