ΘΕΜΑ: HeForShe – Το παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης του Ο.Η.Ε. για την ισότητα των φύλων και η Παγκόσμια Οργάνωση της Προσκοπικής Κίνησης (W.O.S.M.)

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 08/03/2021
A/A: 16 / 2021

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός ΈφοροςΗ 8η Μαρτίου κάθε χρόνου έχει καθιερωθεί από το 1977 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και εορτάζεται σε όλον τον κόσμο ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών, με στόχο ένα βιώσιμο και ειρηνικό μέλλον με ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες για όλες και όλους, χωρίς διακρίσεις, στερεότυπα και βία.

Με ιδιαίτερη χαρά, τη συμβολική αυτή ημέρα παρουσιάζουμε την ελληνική μετάφραση της έκδοσης της Παγκόσμιας Οργάνωσης της Προσκοπικής Κίνησης (W.O.S.M.) του 2018 «HeForShe Action Kit». Η έκδοση αυτή έχει σχεδιαστεί από την Παγκόσμια Οργάνωση της Προσκοπικής Κίνησης και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και έχει σκοπό να βοηθήσει και να παρακινήσει τα μέλη της Προσκοπικής Κίνησης σε όλον τον κόσμο να ευαισθητοποιηθούν, να αναλάβουν δράση και να αναδειχθούν σε πρεσβευτές της ισότητας των φύλων.

Η ελληνική μετάφραση της έκδοσης «HeForShe Action Kit» είναι διαθέσιμη και στην ενότητα «Εκδόσεις Σ.Ε.Π.» της ιστοσελίδας του Σ.Ε.Π.

Ευχαριστώ θερμά τον Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Χουρδάκη, ο οποίος επιμελήθηκε τη μετάφραση του πρωτότυπων κειμένου.
Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16_2021.pdf
ΑΝ.16_HeForShe & WOSM ActionKIT.pdf