Διοργάνωση 2ου κύκλου εκπαίδευσης για τη στελέχωση της Ομάδας Εθελοντών Εκπροσώπων των θέσεων του Ελληνικού Προσκοπισμού (Young Spokespersons)

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 25/01/2021
A/A: 7 / 2021

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων


Σε εφαρμογή του Στρατηγικού Σχεδίου Σ.Ε.Π. 2018-2027 και στο πλαίσιο σχεδιασμού ολοκληρωμένων ενεργειών εξωστρέφειας και της Στρατηγικής Επικοινωνίας του Σ.Ε.Π., είμαστε στη ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη διοργάνωση νέου κύκλου εκπαίδευσης για τη στελέχωση της Ομάδας Εθελοντών Εκπροσώπων των θέσεων του Ελληνικού Προσκοπισμού (Young Spokespersons), σε συνέχεια της θετικής απήχησης που είχε ο πρώτος κύκλος.

Κύριο αντικείμενο έργου των Εθελοντών Young Spokespersons του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων θα είναι η συμμετοχή τους σε θεσμικά συνέδρια και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να παρουσιάζουν τις θέσεις των Ελλήνων Προσκόπων καθώς και η προβολή του προσκοπικού έργου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι νέοι εθελοντές που θα εκπαιδευτούν θα ενταχθούν στην Ομάδα Εθελοντών Εκπροσώπων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Οι εθελοντές θα εκπαιδευτούν από επαγγελματίες επικοινωνιολόγους και ειδικούς του χώρου στη χρήση νέων τεχνολογιών για παρουσιάσεις, στη συμβουλευτική επικοινωνίας σε θέματα χειρισμών media, στη γλώσσα του σώματος κατά τη διάρκεια δημόσιων εμφανίσεων και βασικών θεμάτων που θα πρέπει να γνωρίζουν. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ειδική εκπαίδευση η οποία στοχεύει στη βελτίωση της δημόσιας παρουσίας ατόμων που εκτίθενται στα Μ.Μ.Ε. (Media Training).

Η εκπαίδευση θα διαρκέσει περίπου 15-20 ώρες και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά σε συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την προϋπόθεση ότι θα δηλώσουν συμμετοχή τουλάχιστον δώδεκα (12) ενδιαφερόμενοι. 

Απαραίτητα προσόντα για τη συμμετοχή στην Ομάδα Εθελοντών Εκπροσώπων των θέσεων του Ελληνικού Προσκοπισμού (Young Spokespersons), είναι:
- Ηλικία 19-29 ετών,
- Άπταιστη χρήση ελληνικής / αγγλικής γλώσσας (γραπτά & προφορικά),
- Αισιόδοξος τρόπος σκέψης και θετική εικόνα,
- Ενεργή συμμετοχή στην Προσκοπική Κίνηση.

Όσοι νέοι και νέες ενδιαφέρονται να γίνουν η φωνή των Ελλήνων Προσκόπων και πιστεύουν ότι καλύπτουν τα παραπάνω προσόντα, παρακαλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό σημείωμά τους στην Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων Γ.Ε. στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], έως την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον κ. Κωνσταντίνο Εφραιμίδη, Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων Δ.Σ./Σ.Ε.Π. (τηλ. 6945290509).

Η νέα αυτή πρόκληση για τα νέα Ενήλικα Στελέχη μας αποτελεί σημαντικό βήμα για την ευρύτερη παρουσίαση των θέσεων του Ελληνικού Προσκοπισμού, ώστε η Κίνηση να προβληθεί αποτελεσματικότερα στην ελληνική κοινωνία, και ταυτόχρονα αποτελεί ευκαιρία προσωπικής ανάπτυξης σε χρήσιμες ικανότητες για το μέλλον και τη σταδιοδρομία των νέων.Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
4 ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 7_2021.pdf