7η Εκπαίδευση Μελών της ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ, Νοέμβριος 2020 (διαδικτυακά)

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 02/11/2020
A/A: 106 / 2020

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Περιβάλλοντος


H Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής που συντονίζεται από την Εφορεία Εφαρμογής Προγραμμάτων Περιβάλλοντος Γ.Ε. ολοκληρώνει τον κύκλο των Εκπαιδευτικών Συναντήσεων με την υλοποίηση της 7ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης, που απευθύνεται στα ενήλικα μέλη του Σ.Ε.Π. από την περιοχή της Αττικής με σκοπό να ολοκληρώσει το δίκτυο Διασωστών Άγριας Ζωής που αριθμεί ήδη πάνω από 200 μέλη πανελλαδικά.

Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή σε αυτό το βραβευμένο πρόγραμμα καθώς και τον αρχικό σχεδιασμό του, θα δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερα Ενήλικα Μέλη μας να αποκτήσουν γνώσεις για τη διάσωση άγριων ζώων (wildlife) που διατρέχουν κίνδυνο και απαιτεί ένα μοναδικό σύνολο δεξιοτήτων και γνώσεων, πολύ διαφορετικό από εκείνο που χρησιμοποιείται για τον χειρισμό κατοικίδιων ζώων.

Ο κύκλος της 7ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης της ΠΟΔΑΖ θα αποτελείται από παρουσιάσεις, δομημένες σε τρεις ενότητες των δυόμιση ωρών. Ο πρώτος κύκλος θα ξεκινήσει την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 (19:00 με 21:30) και θα ολοκληρωθεί στις 18 & 20 Νοεμβρίου 2020.

Η «Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής» αποτελεί την υλοποίηση ενός προγράμματος που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος και αποσκοπεί στην περισυλλογή των τραυματισμένων ή ορφανών θηλαστικών, πουλιών, ερπετών, θαλασσίων οργανισμών κ.λπ. στη χώρα μας, συνεπικουρώντας τις Περιβαλλοντικές Οργανώσεις και τα Κέντρα Διάσωσης και Περίθαλψης. Το σχέδιο υλοποιείται με τη συμμετοχή οργανώσεων που εξειδικεύονται στη διάσωση και την περίθαλψη άγριων ζώων, όπως ΑΝΙΜΑ, ΑΡΧΕΛΩΝ, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, ΑΡΙΩΝ, ΜΟΜ, ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ, κ.λπ.

Τα Ενήλικα Στελέχη του Σ.Ε.Π., μέλη Προσκοπικών Δικτύων, μέλη Ε.Κ.Σ. και μέλη Ε.Π.Π. που επιθυμούν να ενταχθεί το Σύστημά τους στο πανελλήνιο δίκτυο της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής και να φέρουν και στη στολή τους το ειδικό διακριτικό, καλούνται να κάνουν αίτηση για την 7η Εκπαιδευτική Συνάντηση της ΠΟΔΑΖ έως Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020ΕΔΩ.
Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
14 ΖΩΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ
15 ΖΩΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 106_2020.pdf