5η Εκπαίδευση Μελών της ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ, Σεπτέμβριος 2020 (διαδικτυακά)

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 03/09/2020
A/A: 93 / 2020

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Περιβάλλοντος


H Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής που συντονίζεται από την Εφορεία Εφαρμογής Προγραμμάτων Περιβάλλοντος Γ.Ε. συνεχίζει τις Εκπαιδευτικές Συναντήσεις σε διαδικτυακή μορφή, με την υλοποίηση της 5ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης, που απευθύνεται στα ενήλικα μέλη του Σ.Ε.Π. από τις περιοχές της Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, με σκοπό να επεκτείνει το δίκτυο Διασωστών Άγριας Ζωής.

Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή σε αυτό το βραβευμένο πρόγραμμα καθώς και τον αρχικό σχεδιασμό του, θα δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερα Ενήλικα Μέλη μας να αποκτήσουν γνώσεις για τη διάσωση άγριων ζώων (wildlife) που διατρέχουν κίνδυνο και απαιτεί ένα μοναδικό σύνολο δεξιοτήτων και γνώσεων, πολύ διαφορετικό από εκείνο που χρησιμοποιείται για τον χειρισμό κατοικίδιων ζώων. 

Ο κύκλος της 5ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης της ΠΟΔΑΖ θα αποτελείται από παρουσιάσεις, δομημένες σε τρεις ενότητες των δυόμιση ωρών. Ο πρώτος κύκλος θα ξεκινήσει την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 (19:00 με 21:30) και θα ολοκληρωθεί στις 28 & 30 Σεπτεμβρίου 2020. Θα ακολουθήσει και επόμενη Εκπαιδευτική Συνάντηση, για τα Ενήλικα Μέλη μας που κατοικούν στη νησιωτική Ελλάδα το δεύτερο 15νθήμερο του Οκτωβρίου.

Η «Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής» αποτελεί την υλοποίηση ενός προγράμματος που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος και αποσκοπεί στην περισυλλογή των τραυματισμένων ή ορφανών θηλαστικών, πουλιών, ερπετών, θαλασσίων οργανισμών κ.λπ. στη χώρα μας, συνεπικουρώντας τις Περιβαλλοντικές Οργανώσεις και τα Κέντρα Διάσωσης και Περίθαλψης. Το σχέδιο υλοποιείται με τη συμμετοχή οργανώσεων που εξειδικεύονται στη διάσωση και την περίθαλψη άγριων ζώων, όπως ΑΝΙΜΑ, ΑΡΧΕΛΩΝ, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, ΑΡΙΩΝ, ΜΟΜ, κ.λπ.

Τα Ενήλικα Στελέχη του Σ.Ε.Π., μέλη Προσκοπικών Δικτύων, μέλη Ε.Κ.Σ. και μέλη Ε.Π.Π. που επιθυμούν να ενταχθεί το Σύστημά τους στο πανελλήνιο δίκτυο της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής και να φέρουν και στη στολή τους το ειδικό διακριτικό, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στην 5η Εκπαιδευτική Συνάντηση της ΠΟΔΑΖ έως 19 Σεπτεμβρίου 2020, ΕΔΩ.



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
14 ΖΩΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ
15 ΖΩΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 93_2020.pdf