4η Εκπαίδευση Μελών της ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ, Ιούνιος 2020 (διαδικτυακά)

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 25/05/2020
A/A: 58 / 2020

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Περιβάλλοντος

Η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση που βιώσαμε εξαιτίας της πανδημίας COVID-19 μας ανάγκασε να διαφοροποιήσουμε τις προγραμματισμένες δράσεις μας, προς τον σκοπό του περιορισμού εξάπλωσης του κορωνοϊού και της προστασίας της δημόσιας υγείας. Μεταξύ αυτών ήταν επιβεβλημένο να αναπροσαρμοστούν και οι Εκπαιδευτικές Συναντήσεις της βραβευμένης πρωτοβουλίας του Σ.Ε.Π. για τη διάσωση της Άγριας Ζωής.

Μέχρι τώρα, είχαν υλοποιηθεί με επιτυχία Εκπαιδευτικές Συναντήσεις της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα όπως Βόλο, Βέροια, Λάρισα, Κομοτηνή, Κόρινθο, Χίο, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κέρκυρα, Μέγαρα, Λαμία, Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Κεφαλλονιά, Καστοριά, Κοζάνη, κ.λπ.

Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα καθώς και τον αρχικό σχεδιασμό του, προσαρμόζουμε τις επόμενες Εκπαιδευτικές Συναντήσεις σε διαδικτυακή μορφή. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερα ενήλικα μέλη μας να αποκτήσουν γνώσεις για τη διάσωση άγριων ζώων (wildlife) που διατρέχουν κίνδυνο και απαιτεί ένα μοναδικό σύνολο δεξιοτήτων και γνώσεων, πολύ διαφορετικό από εκείνο που χρησιμοποιείται για τον χειρισμό κατοικίδιων ζώων.

Ο κύκλος της Εκπαιδευτικής Συνάντησης της ΠΟΔΑΖ θα αποτελείται από έξι (6) ωριαίες παρουσιάσεις, δομημένες σε τρεις (3) ενότητες των δύο (2) ωρών. Ο πρώτος κύκλος θα ξεκινήσει την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 (19:00 με 21:00), στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, θα ολοκληρωθεί στις 10 και 12 Ιουνίου και θα επαναληφθεί άλλες δύο φορές μέχρι τον Οκτώβριο του 2020.

Η «Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής» αποτελεί την υλοποίηση ενός προγράμματος που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος και αποσκοπεί στην περισυλλογή των τραυματισμένων ή ορφανών θηλαστικών, πουλιών, ερπετών, θαλασσίων οργανισμών κ.λπ. στη χώρα μας, συνεπικουρώντας τις Περιβαλλοντικές Οργανώσεις και τα Κέντρα Διάσωσης και Περίθαλψης. Το σχέδιο υλοποιείται με τη συμμετοχή οργανώσεων που εξειδικεύονται στη διάσωση και την περίθαλψη άγριων ζώων, όπως ΑΝΙΜΑ, ΑΡΧΕΛΩΝ, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, ΑΡΙΩΝ, ΜΟΜ, κ.λπ.

Τα Ενήλικα Στελέχη του Σ.Ε.Π., μέλη Προσκοπικών Δικτύων, μέλη Ε.Κ.Σ. και μέλη Ε.Π.Π. που επιθυμούν να ενταχθεί το Σύστημά τους στο πανελλήνιο δίκτυο της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής και να φέρουν στη στολή τους το ειδικό διακριτικό, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στην πρώτη διαδικτυακή Εκπαιδευτική Συνάντηση της ΠΟΔΑΖ έως τις 31 Μαΐου 2020ΕΔΩ.

*Λόγω της ματαίωσης της Εκπαιδευτικής Συνάντησης της ΠΟΔΑΖ που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Κομοτηνή, στο πρώτο webinar θα έχουν προτεραιότητα τα μέλη μας που προέρχονται από τις Περιφερειακές Εφορείες Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλονίκης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! 
14 ΖΩΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ, 
15 ΖΩΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ, 
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 58_2020.pdf