13η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 19/10/2019
Κατηγορίες: Κοινωνία


Με κεντρικό μήνυμα «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί», το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργάνωσε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 την 13η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 32 πόλεις της Ελλάδας. Πρόσκοποι και Ι.Ο.Α.Σ. έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας και η συνεργασία τους περιλαμβάνει δράσεις σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Image may contain: 2 people, people smiling, people standing

Περισσότεροι από 2.500 νέοι οδηγοί παίρνουν κάθε χρόνο μέρος στην «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», μία βραδιά-θεσμό, με αφορμή την οποία πολίτες και φορείς σε όλη την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Ι.Ο.ΑΣ. και αναλαμβάνουν δράση για την προστασία της ζωής και της νεότητας στους δρόμους της χώρας.

Εκατοντάδες εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. βρέθηκαν και φέτος έξω από συνολικά 37 νυχτερινά κέντρα για να ενημερώσουν σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση και να ενθαρρύνουν τους νεαρούς επισκέπτες να επιλέξουν τον «Οδηγό της Παρέας» που θα οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του.



Η φετινή 13η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» με την αρωγή της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συμβολή της Τροχαίας Κορίνθου, η οποία -όπως και κάθε χρόνο- διέθεσε τα αλκοολόμετρα, την υποστήριξη της ΕΝΕΑΠ (Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών) και του ΣΕΑΟΠ (Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκοολούχων Ποτών), την ευγενική προσφορά των εταιριών που παρείχαν κάποια από τα αναμνηστικά δώρα.