Το Βραβείο Νόμπελ για τα Οικονομικά απονεμήθηκε στη Γαλλίδα Πρόσκοπο Esther Duflo

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 14/10/2019
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κόσμος


Η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών ανακοίνωσε σήμερα ότι απονείμει στην  Esther Duflo, τον σύζυγό της Abhijit Banerjee και τον Michael Kremer το Βραβείο Νόμπελ για τα Οικονομικά για το έργο τους για τη μείωση της παγκόσμιας φτώχειας.



Η Ομοσπονδία του Γαλλικού Προσκοπισμού και ειδικότερα το Προτεσταντικό Σώμα Γάλλων Προσκόπων και Οδηγών (EEUdF) συνεχάρηκαν την Εστέρ Ντυφλό, παλαιά Βαθμοφόρο και Αρχηγό - Ενήλικο Στέλεχος- στην ομάδα του Bois-Colombes, για το έργο της για τους φτωχότερους, καθώς και για αυτό το βραβείο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν "ως Πρόσκοπος η Εστέρ παραμένει ιδιαίτερα αφοσιωμένη στα ζητήματα πρόσβασης στην υγεία, στην εκπαίδευση, καθώς και στην καταπολέμηση της διαφθοράς. Η ίδια στο πλαίσιο του εορτασμού της εκατονταετηρίδας της EEUdF είχε χαρακτηριστικά αναφέρει: Οφείλω στην Προσκοπική Κίνηση, ως επί το πλείστον, μια αδιαμφισβήτητη εμπιστοσύνη στην ιδέα ότι ο κόσμος μπορεί να είναι πιο δίκαιος, πιο αδελφικός και πιο βιώσιμος για όλους, ακόμη και για τους φτωχότερους, αλλά και την πεποίθηση ότι ανήκει σε εμάς, σε μένα ως προς τον καθένα από εμάς, να κάνω το καλύτερό μου, στο μέτρο μου, για αυτόν τον καλύτερο κόσμο που έρχεται".