Οι Πρόσκοποι επιστρέφουν...

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 11/05/2021

Νέο

Πριν από έξι περίπου μήνες, οι Πρόσκοποι χρειάστηκε να διακόψουμε τις δια ζώσης προσκοπικές δραστηριότητες, για να συμβάλλουμε κι εμείς από την πλευρά μας στην προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Ωστόσο, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, με την επιμονή, το κέφι και το μεράκι των Ενηλίκων Στελεχών μας σε όλη την Ελλάδα, συνεχίστηκε η προσκοπική δραστηριότητα εξ αποστάσεως κι έτσι καταφέραμε να διατηρήσουμε ζωντανή τόσο την επαφή μεταξύ μας όσο και την προσμονή όλων των παιδιών αλλά και των ενηλίκων για τη στιγμή που θα ήταν εφικτή η αντάμωσή μας από κοντά!

Με βάση τα ισχύοντα μέχρι τη Παρασκευή 14 Μαΐου μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας δεν επιτρέπονται οι διά ζώσης προσκοπικές δραστηριότητες. Ωστόσο, όπως διαφαίνεται από τις ανακοινώσεις της Πολιτείας και αναμένουμε να οριστικοποιηθεί εντός της εβδομάδας, από το Σάββατο 15 (ή το Σάββατο 22) Μαΐου 2021 θα έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε δια ζώσης δραστηριότητες για τις Αγέλες Λυκοπούλων, τις Ομάδες Προσκόπων, τις Κοινότητες Ανιχνευτών και τα Προσκοπικά Δίκτυα καθώς και δια ζώσης δράσεις και εκπαιδεύσεις για τα Ενήλικα Μέλη μας. Η ακριβής ημερομηνία επανέναρξης θα εξαρτηθεί από τις επίσημες αποφάσεις της Πολιτείας αναφορικά με τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών και θα την γνωστοποιήσουμε ευθύς μόλις ανακοινωθεί.

Η Κεντρική Διοίκηση, προκειμένου να διευκολύνει τα Μέλη του Σ.Ε.Π. στη συμμετοχή τους στις δράσεις των Τμημάτων, έχει εξασφαλίσει και διαθέτει μέσω του Προσκοπικού Πρατηρίου αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους (self-tests) στην προνομιακή τιμή των 3,50 €/τεμάχιο, τους οποίους μπορούν να προμηθεύονται ατομικά τα Μέλη ή και ομαδικά τα Τμήματα/Συστήματα.

Τονίζεται ότι σε περίπτωση που μέχρι το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 διαφοροποιηθούν οι κατευθύνσεις που θα δώσει η Πολιτεία αναφορικά με τις πάσης φύσεως εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών καθώς και τον μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων σε αυτές ή την επιτρεπόμενη ημερομηνία επανέναρξης, θα υπάρξει νεότερη επείγουσα Ανακοίνωση. Επίσης, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ειδικότερη Ανακοίνωση αναφορικά με το πλαίσιο υλοποίησης των φετινών θερινών κατασκηνώσεων και μεγάλων δράσεων των Τμημάτων, το οποίο σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις θα περιλαμβάνει σαφώς λιγότερους αναγκαστικούς περιορισμούς από ό,τι το καλοκαίρι του 2020.

Επιστρέφουμε....