36η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση 2021

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 01/03/2021
A/A: 13 / 2021

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Κλάδου Ανιχνευτών

Η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση (Π.Α.Π.Ε.) πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1983 και επαναλήφθηκε το 1984 και το 1985, σε μια προσπάθεια να δοθεί η δυνατότητα στους Ανιχνευτές να παρουσιάσουν αντικείμενα έρευνας τα οποία έχουν σχέση με τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την κοινωνία, ενώ από το 2005 η Π.Α.Π.Ε. πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της χώρας, με εξαίρεση την περσινή χρονιά που η προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο Αγρίνιο 36η Π.Α.Π.Ε. ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με ιδιαίτερη χαρά σας γνωρίζουμε ότι η 36η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση διοργανώνεται φέτος από την Εφορεία Κλάδου Ανιχνευτών Γ.Ε., από την Παρασκευή 23 Απριλίου μέχρι την Κυριακή 25 Απριλίου 2021, η οποία λόγω των συνθηκών που επικρατούν θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Η φετινή διοργάνωση συμπεριλαμβάνει:
Ομαδικές συμμετοχές: έρευνα, SDGs σποτ, τραγούδι, ταινία μικρού μήκους
Ατομικές συμμετοχές: φωτογραφία, πεζογραφία, ποίηση, σκιτσογραφία, κόμικ- γελοιογραφία
Νέες κατηγορίες: προσκοπικά memes, δημιουργία ηλεκτρονικών εφαρμογών (app), ταλέντα - εφευρέσεις
Τελετή έναρξης και λήξης
Forum
Prisma
Youth talent show
Workshops
Leisure time

Η συμμετοχή στην 36η Π.Α.Π.Ε. δεν έχει κανένα κόστος για τους συμμετέχοντες και μπορούν να συμμετάσχουν όσες Κοινότητες Ανιχνευτών επιθυμούν από όλη την Ελλάδα, εφόσον πάρουν μέρος σε μία τουλάχιστον από τις ομαδικές συμμετοχές. Σημειώνεται ότι σε αυτή την Π.Α.Π.Ε. η παρουσίαση της έρευνας είναι προαιρετική.
 
Όσες Κοινότητες Ανιχνευτών επιθυμούν να συμμετάσχουν στην 36η Π.Α.Π.Ε. θα πρέπει να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της δράσης (https://pape.sep.org.gr), το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2021, ενώ θα πρέπει να ενημερώνονται τακτικά μέσω της παραπάνω ιστοσελίδας για όλες τις λεπτομέρειες συμμετοχής σε διαγωνισμούς και δρώμενα.

Για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία της 36ης Π.Α.Π.Ε. μέσω email (pape@sep.org.gr), αλλά και τηλεφωνικά καθημερινά 18:00-21:00 (6986839823).

Σας προσκαλούμε με χαρά στην 36η διαδικτυακή Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση, η οποία συνεχίζει να αποτελεί τη μεγαλύτερη συνάντηση νέων στην Ελλάδα!

Η ιστορία γράφει «36» πλέον, γιατί εσείς την αγκαλιάζετε.



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 13_2021.pdf