ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ των Κλιμακίων του Σ.Ε.Π. για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2 μέχρι 26.4.2020

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 23/03/2020
A/A: 28 / 2020

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Σε συνέχεια της Ανακοίνωσης Γ.Ε. 24/10.3.2020, σε εναρμόνιση με τη νέα Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων  της 21ης Μαρτίου 2020 για παράταση της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων καθώς και με την απόφαση γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών που ανακοινώθηκε στις 22.3.2020 και τίθεται σε ισχύ από σήμερα, Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, επιβάλλεται η παράταση της αναστολής όλων ανεξαιρέτως των Προσκοπικών Δράσεων των Προσκοπικών Τμημάτων, Συστημάτων, Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων και Περιφερειακών Εφορειών τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή 26 Απριλίου 2020. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα δεν θα διεξαχθούν ούτε Προσκοπικές Εκπαιδεύσεις για τα Ενήλικα Μέλη του Σ.Ε.Π., πλην των όσων διεξάγονται διαδικτυακά.

Εφόσον κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα διαφοροποιηθούν τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνει η Πολιτεία και αφορούν στην κυκλοφορία των πολιτών, τις συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους, τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, την τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών και ιεροπραξιών κ.ά., θα ακολουθήσει νεότερη Ανακοίνωση.

Οι υπηρεσίες της Κεντρικής Διοίκησης του Σ.Ε.Π. συνεχίζουν να λειτουργούν σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην Ανακοίνωση Γ.Ε. 26/13.3.2020.

Αναφορικά με τη διεξαγωγή του 5ου Πανελλήνιου Προσκοπικού Τζάμπορη το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 22-30.8.2020, θα ακολουθήσει σύντομα νεότερη Ανακοίνωση.

Με την ευκαιρία της παρούσας επικοινωνίας, συγχαίρω θερμά όλα τα Ενήλικα Στελέχη μας, που παρά τις δυσκολίες συνεχίζουν με ασφαλείς, πρωτότυπους και ευφάνταστους τρόπους τις προσκοπικές δράσεις των Τμημάτων εξ αποστάσεως, συνεχίζοντας το Προσκοπικό Παιχνίδι σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, τις επόμενες ημέρες η Γενική Εφορεία θα ανακοινώσει και άλλες ιδέες που μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργική και προσκοπική απασχόληση των Λυκοπούλων, Προσκόπων, Ανιχνευτών και Μελών Προσκοπικών Δικτύων, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί.

Αγαπητοί μου Πρόσκοποι, 

Όλοι μας βιώνουμε μία δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση, η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο αν πρωτίστως επιδείξουμε ατομική ευθύνη, αυτή που μας χαρακτηρίζει ως Προσκόπους. Στην παρούσα συγκυρία, έχουμε υποχρέωση να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες της Πολιτείας, όπως επιτάσσει το Καθήκον προς τον Εαυτό μας και το Καθήκον προς τους Άλλους, παραμένοντας ταυτόχρονα ως Πρόσκοποι αισιόδοξοι ότι σύντομα θα υπερβούμε συλλογικά αυτή την παγκόσμια κρίση.

Μένουμε Σπίτι… Συνεχίζουμε το Προσκοπικό Παιχνίδι!

Καλή δύναμη σε όλες και όλους.


Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! 3 ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑΕπισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 28_2020.pdf