Τιμητική εκδήλωση για τους εθελοντές και τους φορείς που συνέδραμαν στην έγκαιρη και ασφαλή εκκένωση των κατασκηνώσεων των Προσκόπων στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018

Press Office
Ημ/νια Δημοσίευσης: 02/10/2019

Δελτία Τύπου
Εφορεία Γενικής Εφορείας:

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, στο Αμφιθέατρο «Αριστοτέλης» του Τμήματος Φυσικής στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, έλαβε χώρα μία λιτή αλλά πολύ συγκινητική τελετή, κατά την οποία οι  Πρόσκοποι, ευχαρίστησαν τα Ενήλικα Στελέχη της Προσκοπικής Κίνησης και τους χορηγούς που συνέδραμαν το έργο κοινωνικής συνεισφοράς που προσέφεραν στις πυρόπληκτες περιοχές το καλοκαίρι του 2018.

Στην εκδήλωση αυτή βραβεύθηκαν τα Ενήλικα Στελέχη της Προσκοπικής Κίνησης που έδρασαν υποδειγματικά ως σύνδεσμοι επικοινωνίας μεταξύ των κατασκηνωτών και των γονέων, κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς στο Μάτι. Με τις πράξεις τους και την ψυχραιμία που επέδειξαν, παρά τον αξιοσημείωτο κίνδυνο που αντιμετώπισαν,  συνέβαλλαν καθοριστικά στο να αποφευχθεί ο πανικός και να ελαχιστοποιηθεί το αίσθημα κινδύνου (τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς τους) και εν τέλει 140 παιδιά να μεταφερθούν με απόλυτη ασφάλεια στις οικογένειές τους.

Συγκεκριμένα απονεμήθηκαν από τον Γενικό Έφορο των Ελλήνων Προσκόπων, κύριο Χριστόφορο Μητρομάρα, οι εξής ηθικές αμοιβές:
  • Έπαινος σε δύο (2) Ενήλικα Στελέχη της Προσκοπική Κίνησης, 
  • το Προσκοπικό Μετάλλιο Εξαιρέτων Πράξεων σε 15 Ενήλικα Στελέχη και σε 4 εφήβους Ανιχνευτές και
  • το Προσκοπικό Αριστείο Ανδρείας  Γ΄ Τάξεως στην Αρχηγό Συστήματος του 2ου Συστήματος Προσκόπων Ζωγράφου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Προσκοπικό Μετάλλιο Εξαιρέτων Πράξεων απονεμήθηκε επίσης:
  • στην Αγέλη Λυκοπούλων του 2ου Συστήματος Ζωγράφου
  • στην Αγέλη Λυκοπούλων του 4ου Συστήματος Καρέα 
  • στην Ομάδα Προσκόπων του 2ου Συστήματος Ζωγράφου
  • στην Ομάδα Προσκόπων του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Γλυφάδας

Ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. κύριος Κωνσταντίνος Πατινιωτάκης, απένειμε αναμνηστικές πλακέτες για την πολύτιμη συνεργασία τους στον Δήμο Αθηναίων, στον Δήμο, Βύρωνα, στον Δήμο Γλυφάδας και στον Δήμο Ζωγράφου και για την ευγενική χορηγική τους υποστήριξη στις εταιρίες ΕΥ ΖΗΝ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Action Stores & POLO.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ Καθηγητής Γεώργιος Τόμπρας, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής κ. Δημοσθένης Σταμόπουλος, ο  Αντιδήμαρχος Πρασίνου του Δήμου Βύρωνα κ. Αγγέλης, εκπρόσωπος της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Δήμου Καισαριανής, ο πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων και δημοτικός σύμβουλος κ. Αλ. Μοντιάνο, εκπρόσωπος της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης Κέντρου Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Δήμου Βύρωνα και ο CEO της εταιρείας ΕΥ ΖΗΝ κ. Θανάσης Παπαδημητρίου και πολλά μέλη της Προσκοπική Κίνησης.


Attachements

ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ εκδήλωση για εθελοντές Μάτι (2).JPG
ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ εκδήλωση για εθελοντές Μάτι (3).JPG
ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ εκδήλωση για εθελοντές Μάτι (4).JPG
ΔΤ - Πρόσκοποι εκδήλωση για τους εθελοντές της πυρκαγιάς στο ΜΑΤΙ.docx