Εκδήλωση Μνήμης για την επέτειο των 100 χρόνων από τη θυσία των Προσκόπων στο Αϊδίνιο

Γενική Εφορεία
Date Issues: 26/08/2019
Nb: 58 / 2019


Εφορεία Γενικής Εφορείας:

Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη θυσία των Προσκόπων στο Αϊδίνιο της Μικράς Ασίας, το Σ.Ε.Π., με την επιμέλεια της Επιτροπής Ιστορικού Αρχείου, διοργανώνει μία επετειακή εκδήλωση μνήμης τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 19.00, στην Εστία της Νέας Σμύρνης (Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, Νέα Σμύρνη).

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο ιστορικός κ. Βλάσσης Αγτζίδης. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με ομιλίες/προσωπικές μαρτυρίες απογόνων των θυμάτων αλλά και διασωθέντων της σφαγής. Συγκεκριμένα, η κ. Μαγδαληνή Αργυράκη, εγγονή του Φιλοκτήτη Αργυράκη (Αρχηγού της μιας Ομάδας Προσκόπων της πόλης) θα μοιραστεί μαζί μας μαρτυρίες της γιαγιάς της και του πατέρα της και ο κ. Στέλιος Μιχαηλίδης, εγγονός του μικρού τότε Προσκόπου Στέλιου Μιχαηλίδη, θα διαβάσει δύο σελίδες από το ημερολόγιο του παππού του για τη διάσωση της οικογένειάς του.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο καταξιωμένος ηθοποιός και παλαιός Πρόσκοπος Τάσος Χαλκιάς, ο οποίος θα διαβάσει αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία της Έλλης Σουγιουλτζόγλου-Σεραϊδάρη (γνωστής σε όλους με το ψευδώνυμο Nelly's), της οποίας ο αδελφός ήταν Πρόσκοπος στην Ομάδα του Αϊδινίου, αλλά και αποσπάσματα από την ιστορική καταγραφή της Ομάδας Ελληνίδων Προσκόπων, που αποτελεί μέχρι σήμερα μια άγνωστη πτυχή των Προσκόπων του Αϊδινίου. 

Καλώ όλα τα μέλη της Προσκοπικής Κίνησης να τιμήσουν με την παρουσία τους αυτή τη μοναδική εκδήλωση.


Attachements

Poster_ΑΙΔΙΝΙ_2019-01.jpg
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 58_2019.pdf