Δράση «Γνωρίστε τους Προσκόπους της Γειτονιάς σας» (Προσκοπικό Open Day 2019)

Γενική Εφορεία
Date Issues: 15/07/2019
Nb: 51 / 2019


Εφορεία Γενικής Εφορείας:

Στο πλαίσιο ενεργειών εξωστρέφειας της Προσκοπικής Κίνησης, σύμφωνα με το Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης 2018-2027 και σε συνεννόηση με τις Περιφερειακές Εφορείες, προγραμματίζεται να διοργανωθεί ένα πανελλαδικό κάλεσμα, σε κοινή ημερομηνία για όλη την Ελλάδα, με στόχο οι τοπικές κοινωνίες να μας γνωρίσουν από κοντά: τις εστίες μας, το πρόγραμμά μας, τις δράσεις μας και να συνομιλήσουν με τα Ενήλικα Στελέχη μας! 

Η πανελλαδική δράση εξωστρέφειας με τίτλο: «Γνωρίστε τους Προσκόπους της Γειτονιάς σας» (Προσκοπικό Open Day 2019) θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 19-20 Οκτωβρίου 2019.
 
Η δράση που θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά σε πανελλαδική εμβέλεια, θα υποστηριχθεί με πανελλαδική προβολή και διαφήμιση από πλευράς Κεντρικής Διοίκησης. Θα αξιοποιηθούν social media (με στοχευμένη διαφήμιση στα κοινά που μας ενδιαφέρουν), καταχωρήσεις σε Μ.Μ.Ε., άρθρα σε sites, web banners, δελτίο τύπου κ.α. Φυσικά, η κάθε Περιφερειακή Εφορεία μπορεί να αξιοποιήσει με τη σειρά της τα τοπικά Μ.Μ.Ε με στόχο τη μεγιστοποίηση της προβολής. Η επικοινωνία της δράσης θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 και θα κορυφώνεται όσο πλησιάζουμε στο Σαββατοκύριακο 19-20 Οκτωβρίου. 

Στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας του Σ.Ε.Π. θα δημιουργηθεί ειδική εικόνα (banner) η οποία θα παραπέμπει στη σελίδα http://bit.ly/ScoutsOpenDay. Όπως θα διαπιστώσετε αναφέρονται με απλό και κατανοητό τρόπο ποια Προσκοπικά Συστήματα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με στοιχεία επικοινωνίας. Εφόσον υπάρχουν και άλλα Προσκοπικά συστήματα που δεν έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα συμμετοχή, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσουν με την Υπεύθυνη Επικοινωνίας κα Μαρία Μπενά στο email: [email protected], έως την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019.

Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί σχετικό επικοινωνιακό υλικό (αφίσα, & εικόνα για social media) καθώς επίσης και προτεινόμενο πρόγραμμα για την παρουσίαση του Σ.Ε.Π. στους ενδιαφερόμενους ενηλίκους (γονείς, επισκέπτες κ.λ.π.) και προτεινόμενο πρόγραμμα δραστηριότητας για παιδιά ηλικίας Λυκοπούλων, χαμηλού οικονομικού κόστους για τα Συστήματα. Ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν, τα ανωτέρω θα εμπλουτιστούν και με άλλες ιδέες, ενδεικτικά με ιδέες για συνδυασμό με το JOTI – JOTA 2019 που θα λάβει χώρα τις ίδιες ημερομηνίες. Φυσικά, όποιο Προσκοπικό Σύστημα το επιθυμεί, μπορεί να οργανώσει το δικό του πρόγραμμα δράσης.   

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να απευθύνεστε στην Υπεύθυνη Επικοινωνίας κα Μαρία Μπενά στο email: [email protected]

Είμαστε σίγουροι ότι και με τις δικές σας προτάσεις θα δημιουργήσουμε μία μεγάλη πανελλαδική δράση εξωστρέφειας με στόχο να μας γνωρίσουν ακόμα περισσότεροι συμπολίτες μας!


Attachements

OPEN DAY - ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ .pdf
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 51_2019.pdf
Open_Day_Square_Text-01.jpg
Open_Day_Poster_A3-01.jpg
Open_Day_Square-01_.jpg
Banner_400X120.pdf