1η εκπαίδευση μελών της ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ, Βόλος, Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Γενική Εφορεία
Date Issues: 19/04/2019
Nb: 29 / 2019


Εφορεία Γενικής Εφορείας:

Η διάσωση άγριων ζώων (wildlife) που διατρέχουν κίνδυνο απαιτεί ένα μοναδικό σύνολο δεξιοτήτων και γνώσεων, πολύ διαφορετικό από εκείνο που χρησιμοποιείται για τον χειρισμό κατοικίδιων ζώων.

Αυτές οι γνώσεις θα είναι το αντικείμενο των εκπαιδεύσεων που ξεκινάνε αναφορικά με το πρόγραμμα ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ από τον Βόλο. Στο πλαίσιο της 35ης Πανελλήνιας Ανιχνευτικής Πολιτιστικής Ενημέρωσης, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 3 Μαΐου (απογευματινό 4ωρο) η 1η εκπαίδευση μελών της «Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής».

Η «Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής» αποτελεί την υλοποίηση ενός προγράμματος που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος και αποσκοπεί, με συμμετοχικές παρεμβάσεις, στην περισυλλογή των τραυματισμένων θηλαστικών, πουλιών, ερπετών, θαλασσίων οργανισμών κ.λπ. στη χώρα μας, αποτελώντας έναν σημαντικό συντελεστή για την προστασία της Άγριας Ζωής, συνεπικουρώντας τις Περιβαλλοντικές Οργανώσεις και τα Κέντρα Διάσωσης και Περίθαλψης. Η συγκρότηση μιας Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής με πανελλήνια εμβέλεια είναι εφικτή λόγω της φυσικής παρουσίας του Προσκοπισμού σε όλους τους νομούς της χώρας και με δυνατότητα άμεσης συνεργασίας μεταξύ των μελών αλλά και λόγω των σχετικών εκπαιδεύσεων που προβλέπεται να γίνουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Κρήτη, κ.λπ. Το σχέδιο υλοποιείται με τη συμμετοχή οργανώσεων που εξειδικεύονται στη διάσωση και την περίθαλψη άγριων ζώων, όπως ΑΝΙΜΑ, ΑΡΧΕΛΩΝ, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, ΑΡΙΩΝ, ΜΟΜ, κ.λπ.

Επειδή ο εξοπλισμός, ο βαθμός χειρισμού, ο τύπος εγκλωβισμού και το επίπεδο φροντίδας που λαμβάνει ένα άγριο ζώο μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου, στις εκπαιδεύσεις καλούνται να συμμετέχουν Ενήλικα Στελέχη του Σ.Ε.Π., μέλη Προσκοπικών Δικτύων, μέλη Ε.Κ.Σ. και μέλη Ε.Π.Π., που επιθυμούν να ενταχθούν στην Πανελλήνια Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής.

Όσοι και όσες επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκπαίδευση του Βόλου, στις 3 Μαΐου 2019, πρέπει να στείλουν: ΟΝΟΜΑ, ΕΠΩΝΥΜΟ, ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΤΟ Σ.Ε.Π., ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ, ΠΛΗΡΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΑΣΧΟΛΙΑ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, στην Εφορεία Εφαρμογής Προγραμμάτων Περιβάλλοντος [email protected] έως την Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου 2019.

Η εκπαίδευση για τη Διάσωση της Άγριας Ζωής είναι απαραίτητη προϋπόθεση για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα άγριο ζώο που έχει ανάγκη ή για οποιονδήποτε εμπλέκεται στη διάσωση των ζώων. Οι Πρόσκοποι πάντοτε φροντίζουν για την προστασία της «άγριας ζωής» και δρουν για την υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης 14 ΖΩΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ και 15 ΖΩΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ.


Attachements

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29_2019.pdf