Το Match Race μεταξύ Προσκόπων και ΝΟΕ προσέφερε για ακόμη μια χρονιά εντυπωσιακό θέαμα στο κοινό!

Press Office
Ημ/νια Δημοσίευσης: 28/12/2018

Δελτία Τύπου
Εφορεία Γενικής Εφορείας:

Για 5η συνεχή χρονιά διεξήχθη με επιτυχία ο χριστουγεννιάτικος αγώνας Match Race με ναυτοπροσκοπικές σακκολέβες στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ). Το Σαββατοκύριακο 22 & 23 Δεκεμβρίου 2018, 6 πληρώματα (1 αμιγώς ναυτοπροσκοπικό, 1 μερικώς και 4 πληρώματα αθλητών του ΝΟΕ κι άλλων ομίλων) συναντήθηκαν στο Μικρολίμανο για τον καθιερωμένο πια αγώνα "μονομαχιών" ένας προς έναν κι όλοι είχαν έναν στόχο: τη νίκη.

Όλα τα πληρώματα είχαν μεγάλη εμπειρία στη θάλασσα. Έτσι, τα match κρίθηκαν στη λεπτομέρεια και για άλλη μια φορά αναδείχθηκε ως σημαντικότερος παράγων για τη νίκη η συνεργασία του πληρώματος- το μεγαλύτερο μάθημα που παίρνει κανείς από ένα Ν/Π σκάφος.
Οι περισσότεροι τερματισμοί κρίθηκαν "στο νήμα" κι έτσι, μετά τη διαδικασία των ημιτελικών και τελικών την Κυριακή, νικητήριο αναδείχθηκε το πλήρωμα των "Fantastic 4", με αθλητές των ομίλων  τους Βαγγέλη Καφετζιδάκη και Γκόλφω Μπέη και Ναυτοπροσκόπους τους Ηλία και Δήμητρα Λαδά. Δεύτερο αναδείχθηκε το πλήρωμα των "Ναυλωμένων" του Ρωμύλου Πολιτόπουλου και τρίτο το πλήρωμα "Christmas Laser", της ομάδας Laser του ΝΟΕ, με προπονήτρια τη Λένια Μάλλη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι προπονητές του ομίλου, είναι πλέον παράδοση αυτός ο υπέροχος και ξεχωριστός αγώνας και κάθε χρόνο αθλητές και ναυτοπρόσκοποι τον περιμένουν με χαρά! 

Ευχαριστούμε το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Χολαργού για τη διάθεση των τεσσάρων λέμβων του για τη διεξαγωγή του αγώνα, τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει και όλους τους αθλητές, προπονητές και ναυτοπροσκόπους που με πολλή αγάπη αγκαλιάζουν κάθε χρόνο την εκδήλωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει χαρακτηρίσει τις Ναυτοπροσκοπικές Λέμβους ως «Παραδοσιακά Σκάφη», ενώ ο νηογνώμων LLOYD’S REGISTER έχει αναγνωρίσει τους Έλληνες Προσκόπους ως “Lloyd’s Register Approved Training Provider” (Πάροχος Εκπαίδευσης Εγκεκριμένος από τον Lloyd’s Register).


Attachements

ΔΤ_Match Race ανάμεσα σε Έλληνες Προσκόπους και ΝΟΕ.docx
Έλληνες Πρόσκοποι ΝΟΕ Match Race 2.jpg
Έλληνες Πρόσκοποι ΝΟΕ Match Race 3.jpg
Έλληνες Πρόσκοποι ΝΟΕ Match Race.jpg